Welkom bij de Citroën XM Club Nederland

afbeelding van Mark

Welkom bij de Citroën XM Club Nederland

We heten je van harte welkom op de website van de Citroën XM Club Nederland, de verzamelplek voor liefhebbers van de Citroën XM. Op deze website vind je veel informatie over de club, de leden en uiteraard ook de Citroën XM.

Meer over de Citroën XM

Citroën introduceerde de XM in mei 1989 als opvolger van de Citroën CX. De XM werd opvallend goed ontvangen door de pers. De journalisten roemden de ruimte, het comfort en het opmerkelijke design. Het enthousiasme van de autojournalisten leidde uiteindelijk tot de titel ‘Auto van het jaar 1990’. In 1995 volgde een facelift met als meest opvallende kenmerken een nieuw front en een ander dashboard. Ook daarna zou Citroën nog tal van wijzigingen doorvoeren. In 2000 stopte de fabrikant met de productie van de XM.

Meer over de Citroën XM Club Nederland

De Citroën XM Club Nederland werd in 1998 opgericht door een aantal liefhebbers van deze ‘grande dame’. Op dat moment was de XM nog in productie. Het oprichten van een vereniging terwijl een auto nog in productie is, gebeurt niet vaak. De liefhebbers van de Citroën C6 zijn mogelijk nog sneller met de oprichting van het Citroën C6 Genootschap. Sinds de oprichting is de Citroën XM Club Nederland uitgegroeid tot een vereniging met tal van evenementen, een mooi clubblad en een fraaie website met een actief forum.

Meer over de leden

Op dit moment heeft de Citroën XM Club Nederland zo’n 400 leden. De redenen om lid te worden verschillen. De ene liefhebber vindt de XM gewoon een mooie auto, gaat naar toerritten en leest met veel plezier de Ambiance Extrême, het clubblad dat ieder kwartaal uitkomt. De ander wil graag het technische naatje van de kous weten, sleutel graag en bezoekt elke technisch evenement dat door de Evenementcommissie wordt georganiseerd. De Citroën XM Club Nederland wil graag dat iedereen zich thuis voelt bij de vereniging. Draag je de XM een warm hart toe? Dan kun je uiteraard lid worden van de Citroën XM Club Nederland.

Door: Mark, 12 december 2010