Achterbank neerklappen

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
Kars
afbeelding van Kars
Achterbank neerklappen

Bij mijn vorige auto, een xantia break, kon ik mijn achterbank dusdanig neerklappen dat ik een vlakke vloer kreeg. De achterzitting moest dan eerst omhoog en dan naar voren geklapt worden en daarna de rugleuning naar beneden. Bij mijn XM kan ik de achterleuning wel neerklappen, maar krijg nooit een "vlakke" vloer omdat de zitting niet naar voren geklapt kan worden. Zie ik iets over het hoofd, doe ik iets verkeerd??
Ik krijg uiteraard wel extra ruimte, maar de rugleuning blijft wel schuin staan en daardoor krijg ik geen vlakke vloer zoals in de xantia.

piet visser
afbeelding van piet visser

Ter hoogte van de gordel zit een lus in de bekleding.
Je krijgt de zitting alleen omhoog door aan die lus te trekken.

Groet, Piet

Kars
afbeelding van Kars

piet visser zegt:

Ter hoogte van de gordel zit een lus in de bekleding.
Je krijgt de zitting alleen omhoog door aan die lus te trekken.

Groet, Piet

Die lus heb ik dus niet kunnen ontdekken, waarschijnlijk heb ik dus een erg basic versie XM...?

PS... na goed kijken heeft die lus er altijd al gezeten.. :oops: :oops:

Kars
afbeelding van Kars

Kan het dus misschien mogelijk zijn dat ik een XM heb waarbij de zitting niet naar voren geklapt kan worden , of zie ik echt iets over het hoofd??

Update/aanpassing.... die lus zat er dus toch.... :oops: :? :roll:

citroen26
afbeelding van citroen26

hangt er vanaf: je hakken (van je schoenen) kun je, als je zit, tegen een schot (waarachter de brandstoftank ligt) zetten. als dit schot egaal is zonder 2 klepjes, waarachter de schanieren zitten) dan kan je de zitting niet kantelen :( maar,.........het lijkt me sterk. Als die schanieren er wel zitten is die "trekband" er door de vorige eigenaar, per ongeluk, uitgescheurd en zul je dus zelf iets nieuws moeten installeren om de zitting te kantelen. suc6

Kars
afbeelding van Kars

Het is gelukt! Die lus zat er altijd wel, :oops: :oops: maar ik kreeg geen beweging in de zitting. Daarom dacht ik dat het niet gekanteld kon worden. Net vanavond eens met wat meer "brutte kracht" wezen trekken. Het ging niet soepel maar uiteindelijk dus wel. Ik kwam er helaas achter dat de "vloer" onder de zitting erg klam van het vocht is... Toch mijn achterklep en portieren maar eens goed testen op lekkage's. Het hoort niet in dit draadje thuis, maar ik heb al een tijdje vermoedens van eventuele lekkage omdat de ramen soms (niet altijd) beslagen zijn.