Achterruit zakt scheef weg

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
PieterT
afbeelding van PieterT
Achterruit zakt scheef weg

Beste mensen, 

er is een palletje afgebroken in mijn achterruit. Als ik nu het raam open doe zakt deze scheef weg. Zodoende komt er ook een gaatje tevoorschijn halverwege de voorzijde van het raam waar dat palletje heeft ingezeten. 

Mijn vraag is: hoe vervang ik dit?! Wellicht heeft iemand een beschijving (met foto's zou geweldig zijn!). 

 

Bij voorbaat dank

furriegurrie
afbeelding van furriegurrie
RE: Achterruit zakt scheef weg

Je zult het deurpaneel moeten verwijderen en het raam losmaken van het mechanisme. Op het forum zijn daar wel foto's van te vinden. Daarna nieuwe geleider op het raam en het raam helemaal in de deur laten zakken. Vervolgens weer omhoog waarbij je de geleider in de rail schuift. Daarna het raam weer op het mechanisme doen en de deur weer dichtmaken. Ik heb eventueel wel een raam dat je voor een lekker biertje mag overnemen als je zo'n geleidertje niet kunt vinden. Alleen ophalen...

Veen
afbeelding van Veen
  • XM Turbo CT Exclusive
  • XM V6 24v Multimedia
  • XM Turbo CT SXclusive
RE: Achterruit zakt scheef weg

Ik vraag mij inderdaad af of je zo een los geleidertje kunt vinden. Die zul je er bij een sloper eerst uit moeten halen of misschien kun je ze bestellen bij de dealer. Misschien doet Carglass ook wel dit soort reparaties?

__________
Crepuscule

PieterT
afbeelding van PieterT
RE: Achterruit zakt scheef weg

Dank voor de snelle reacties! 

Dit klinkt als een klusje dat ik dan nogal snel zou kunnen doen. Ik heb al een deur liggen met het raam los, daar zit nog wel zo'n dingetje in. En bij de bestaande deur is de bekleding er al af! Van het weekend maar even verder...

Marc Alsemgeest
afbeelding van Marc Alsemgeest
  • 10 XM's in bezit gehad, waarvan 8 gereden. Totaal ca. 2.000.000 km.
  • Nu C6 2.2 HDi, zwart
RE: Achterruit zakt scheef weg

Goed begin Pieter. Ik zou ook niet gokken op het oude geleidertje. Dat is vaak kapot (anders schiet het raam niet los) en ligt dan ook vaak nog in een onmogelijke richel onder in de deur. Het is even pielen, maar idd goed te doen.

Voorgangers: BX 19D: SR-39-ZY (rood); XM 2.1TD YS-93-GH(Berline Rouge); XM 2.1TD HL-LR-66(Berline Noir Verni); XM 2.1TD JN-SP-74(Break Vert Vega); XM 2.1TD 08-RD-VZ(Break Vert Vega); XM2.1TD 12-DF-FK (Break, Vert Vega)