autohoes

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
Jeroen Kalter
afbeelding van Jeroen Kalter
autohoes

Heeft er iemand ervaring met het gebruik buitenshuis van een autohoes voor de XM? Ik heb namelijk geen mogelijkheid om de XM binnen te stallen en vind het zonde om te de lak te laten verpesten door vogelpoep of andere zaken.

blaueboot
afbeelding van blaueboot
  • Xm 'Exclusive' 2.9 ES9J4 Handgeschakeld - Mauritius Blue (KPKD) <Org. 8488>
  • XM 'Exclusive' 2.9 ZPJ Automaat - Noir Verni (EXY) - CiTuning - <Org. 5243>
RE: autohoes

Geen ervaring met een buitenhoes, maar heb er wel een tijdje voor gekeken. Ben alleen afgehaakt wegens het volgende...

In het kort is 't verhaal eigenlijk dat je nooit een hoes moet gebruiken buiten. Tenzij je kan garanderen dat het niet waait en/of de hoes nada, noppes beweegt. 
Dit omdat anders je lak constant 'geschuurd' wordt door de de hoes en dus dof wordt. En dan ga je er vanuit dat de auto brandschoon onder de hoes ging. Anders staat de hoes ook nog lekker een stel zandkorrels over de lak heen te schuren.

Dus helaas komt het er op neer dat je gewoon de wagen regelmatig / dagelijks moet bekijken en evntueel naar vuil als vogelpoep meteen verwijderen.
Wat helpt is om 'm in ieder geval in een dikke laag stand-wax te zetten. (En die elke wasbeurt weer met een gewone wax te waxen, da's dan zeg maar je 'slijt-laag'.) Mocht je dan een keer een paar dagen geen zin hebben gehad of over het hoofd gezien hebben dan is in eerste instantie alleen die stand-wax ingevreten. En die is vervangbaar.

XM - Rijden als een 'ouwe sok' met af en toe een 'petje' op. 

Mark383
afbeelding van Mark383
  • 1991 V6 Exclusive Vert Triton
RE: autohoes

Wat blaueboot zegt. Plus dat er condensatie optreedt onder de hoes en dat dit vocht minder makkelijk weg kan (door gebrek aan ventilatie). Goed in de wax zetten zou voldoende moeten zijn om de lak te beschermen.