Bokken en afslaan

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
Groothuis
afbeelding van Groothuis
Bokken en afslaan

Mijn XM is uit 1997, 230.000km op de teller. Huidig probleem: zo af en toe, onafhankelijk van de snelheid, lijkt het of het vermogen ineens wegvalt. De motor loopt terug in zijn toeren en slaat dan vaak af. Het weer starten gaat soms direct, soms moeizaam. In de loop der tijd is er door de Citroengarage veel aan gesleuteld (nieuwe stappenmotor, andere bougies) voor veel geld, maar niets helpt. Enkele jaren geleden heb ik een VDO Cruise Control laten inbouwen die in het begin ernstig het motormanagement verstoorde (afslaan bij stationair lopen). Gebruik de CC niet meer, weet ook niet of het er nog iets mee te maken heeft. Heeft iemand enig idee? Ik wil nog wel een paar jaar door met deze prachtauto.

citroen26
afbeelding van citroen26

heb je al de zekering uit het CC-circuit gehaalt om deze helemaal uit te sluiten ?? iets mbt toevoer van brandstof voldoet wel aan de door jou genoemde klachten. brandstoffilter is al eens vervangen naar dat ik aanneem ?? ook zijn er wel eens klachten met een onstekingsmodule die te heet wordt waardoor je, tijdelijk, geen vonk meer krijgt.
gaat het om een 2.0L of een 3.0L Xm. ?? problemen al voor het inbouwen van de CC of na het inbouwen. ??

Groothuis
afbeelding van Groothuis

Zeer veel dank voor je reactie. Het gaat om een 2.0 i. De zekering van de CC is er niet uit, ga ik in elk geval doen. Voordat de CC ingebouwd werd nooit problemen gehad. Ook de overige zaken die je noemt zal ik checken. Hou je op de hoogte.