contactslot

9 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
Rem-xm
afbeelding van Rem-xm
contactslot

Beste,

Ik had voor mijn Xm uit '98 een nieuwe sleutel aangevraagd omdat ik de oude kwijt was geraakt. Deze heb ik binnengekregen en ik kan de deuren er mee van het slot halen. Maar eenmaal in de auto kan ik de sleutel niet doordraaien in het contactslot. Waarschijnlijk is het een en ander in het contactslot toch versleten doordat de oude sleutel (met afstandsbediening) alleen voor het contactslot werd gebruikt en niet voor de deuren. 

De dealer zegt dat dit 400 euro gaat kosten om het slot te vervangen. Is dit niet een beetje veel en hebben jullie geen andere opties? Misschien een bedrijf dat dit makkelijker kan doen? of moet dit altijd een dealer zijn.

 

Groet Remco

furriegurrie
afbeelding van furriegurrie
RE:
Je kunt een slotenset uit een sloper zoeken en monteren. Dat is goed te doen als je een beetje handig bent. Enige echt lastige is dat je het slot slecht uit het stuur krijgt als je deze niet met de sleutel kunt ontgrendelen. Je zult dan het te vervangen slot moeten forceren zodat je de borgpal wel in kunt drukken.... Als je ook de afstandsbediening wilt hebben van de sloper moet je niet vergeten ook het zwarte texton kastje mee te nemen dat zo'n beetje onder de bijrijdersairbag zit gemonteerd. Anders het interieur van je huidige sleutel overzetten in de andere klapsleutel.....
Rem-xm
afbeelding van Rem-xm
RE: contactslot

Dank voor je snelle reactie. Ik ben hierdoor ondertussen zelf aan de slag gegaan en heb het slot kunnen verwijderen door een deel van de kap onder het stuur weg te halen. Vervolgens heb ik de borgingen geforceerd kunnen weg duwen en het slot eruit kunnen halen. Nu kan ik de auto starten met mijn vingers door het kleine pinnetje om te draaien. Ik ga dan op zoek naar een slotenset. Wellicht is dit in het magazijn te vinden. Ik kan gelukkig nu wel rijden!

Groet Remco

furriegurrie
afbeelding van furriegurrie
RE:
Een contactslot hebben we wel, een complete slotenset denk ik niet. Je moet overigens wel lid zijn van de Xm Club. Normaal staat dat ook hier op het forum onder je avatar maar dat zie ik bij jou (nog) niet staan....
Beeke
afbeelding van Beeke
RE: contactslot

je kan ook een slot bestellen bij citroen! Voordeel is dat je sleutel dan blijft passen. :-)

furriegurrie
afbeelding van furriegurrie
RE:
Krijg je die dan met rf en klapsleutels???
Veen
afbeelding van Veen
  • XM Turbo CT Exclusive
  • XM V6 24v Multimedia
  • XM Turbo CT SXclusive
RE:

Haha, een XM starten met je vinger. Een start-engine-finger als het ware. Even weer je startcode installeren en je hebt een redelijk veilige en zeer kostenefficiente oplossing ;-)

__________
Crepuscule

Marc Alsemgeest
afbeelding van Marc Alsemgeest
  • 10 XM's in bezit gehad, waarvan 8 gereden. Totaal ca. 2.000.000 km.
  • Nu C6 2.2 HDi, zwart
RE: contactslot

Ik heb het ook wel eens een tijdje gedaan, maar het blijft toch pielen, zeker met grote vingers.

Voorgangers: BX 19D: SR-39-ZY (rood); XM 2.1TD YS-93-GH(Berline Rouge); XM 2.1TD HL-LR-66(Berline Noir Verni); XM 2.1TD JN-SP-74(Break Vert Vega); XM 2.1TD 08-RD-VZ(Break Vert Vega); XM2.1TD 12-DF-FK (Break, Vert Vega)

Djidde
afbeelding van Djidde
  • XM 3.0 V6 24v Aut 1998
RE: contactslot

De ZPJ v6 hier had een startknop, stuurde de startmotor aan met een relais. Maar je moet alsnog je sleutel in het contactslot doen en op 1 zetten, beetje dubbel.   Maar het werkte wel goed. Wel het relais op de goede plek zetten, anders krijg je cruise control en airco perikelen.