deur slot werkt niet goed

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
In The Picture
afbeelding van In The Picture
deur slot werkt niet goed

Het deurslot aan de bestuurderskant  werkt soms wel en soms niet op de afstandbediening terwijl alle andere sloten wel enthousiast reageren op het verzoek om open dan wel dicht te gaan. Iemand tips?

Marc Alsemgeest
afbeelding van Marc Alsemgeest
  • 10 XM's in bezit gehad, waarvan 8 gereden. Totaal ca. 2.000.000 km.
  • Nu C6 2.2 HDi, zwart
RE: deur slot werkt niet goed

Ff stekkers nakijken? Deurpaneel eraf en evt nog zitten schuimlaagje afpellen. Het slot heeft twee stekkers. Anders hele slot vervangen.

Is het ooit anders geweest? Of ken je de auto niet anders dan zo reagerend? In dat laatste geval is het goed mogelijk dat dit slot ontstekkerd is omdat het een storing gaf in de hele CV. (als één van je voordeuren openstaat schiet de CV direct weer los als hem op slot doet; een foutje in de stekker of bedrading kan dit simuleren). Vaak kan je dit ook zien als de auto niet aangeeft dat de deur openstaat (melding op display).

Voorgangers: BX 19D: SR-39-ZY (rood); XM 2.1TD YS-93-GH(Berline Rouge); XM 2.1TD HL-LR-66(Berline Noir Verni); XM 2.1TD JN-SP-74(Break Vert Vega); XM 2.1TD 08-RD-VZ(Break Vert Vega); XM2.1TD 12-DF-FK (Break, Vert Vega)

a.vaneijk
afbeelding van a.vaneijk
RE: deur slot werkt niet goed

bij mij het zelfde probleem gehad. van het Liker voor portierslot waren de stekkerverbindingen totaal groen uitgelsagen.

Na het schoonmaken en deze in de Vaseline te zetten werkte het weer normaal.

Het tweede probleem enkele weken later,

Het linker acher portier kwam niet meer los, de pal voor de deur vergrendeling van het slot bleef halverwege steken het hele systeem stond te ratelen.

Het hele slot gedemonteerd, blijkt dat een gebroken veer te zijn waardoor de haak halverwege blijft hangen.

Citroën XM is bijzonder, Hou hem heel !!

JJ
afbeelding van JJ
RE: deur slot werkt niet goed

Dat had ik toch nooit gedacht dat dat ook nog kan, interessante info Aad. Gelukkig heb ik nog 4 gebruikte liggen, just in case.

Ierse zoefmachine