Dringend -- Handrem afstellen

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
Chris B
afbeelding van Chris B
  • XM V6 Exclusive Berline 1990
Dringend -- Handrem afstellen

Mijn XM staat nu bijna klaar voor de APK. Ik zit alleen nog wat te tobben met de handrem.

Nu heb ik deze afgesteld volgens instructie in het werkplaatshandboek. Alleen vol ingetrapt trekt de auto zich stationair draaiend nog door de handrem heen. (het is een automaat).

Nu vraag ik mij 3 dingen af 1) hoort dit zo? (lijkt mij niet namelijk) 2) is dit een apk probleem? 3) Wat kan ik fout gedaan hebben en wat kan ik doen om dit op te lossen?

Komende woensdag gaat de XM naar de apk en heb dus alleen morgenavond nog om dit op te lossen. Hoor graag dus snel de tips&tricks.

blaueboot
afbeelding van blaueboot
RE: Dringend -- Handrem afstellen

Bladerend door het Technisch Zakboekje XM 2001 kwam ik dit tegen:


Misschien dat je er iets aan hebt. Compleet boekje als bijlage. Gezien je een ouder type hebt zal niet alle informatie die er in staat kloppen. Stom genoeg is bij Citroën alleen deze te downloaden en niet de voorgaande 'jaarlijkse' uitgaves.

 

XM - Rijden als een 'ouwe sok' met af en toe een 'petje' op. 

Chris B
afbeelding van Chris B
  • XM V6 Exclusive Berline 1990
RE:

Er circuleren inderdaad meerdere beschrijvingen. Deze is op het gebied van aan te houden speling net iets anders qua beschrijving. Sinds vandaag ben ik de gelukkige eigenaar van de complete reeks XM werkplaatshandboeken en daar staat zowel de bovenstaande tekst in als ook een eerdere versie daarvan met wat kleine detailverschillen.

Komende week ga ik de apk afkeurpunten verhelpen, waaronder deze. Ik zal laten weten wat het is geworden.