electrische ramen achteraan

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
Stijn
afbeelding van Stijn
  • 2.0 Turbo C.T. '97
  • 2.1 Turbo automaat 97
electrische ramen achteraan

Op mijn xm heb ik vooraan electrische ramen en acteraan had ik de manuele. De acterdeuren zijn nu vervangen door exemplaren die voorzien voor electrische ruiten. Nu is de vraag hoe ik die achterste ramen electrisch kan laten werken. Ik vermoed dat ik daarvoor een aantal stukken kabelboom nodig heb? Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben?

Marc Alsemgeest
afbeelding van Marc Alsemgeest
  • 10 XM's in bezit gehad, waarvan 8 gereden. Totaal ca. 2.000.000 km.
  • Nu C6 2.2 HDi, zwart
RE: electrische ramen achteraan

Kabelboom die loopt vanonder de radio, onder middenconsole en waarin ook de bediening van de voorstoelen zit (als electrisch). Boom is in zijn geheel het makkelijkst te vervangen, anders wordt het puzzelen, ook met de verklik-signalen van deur open en binnenverlichting die gaat branden als je de deur open doet etc. (geeft ook signaal naar veercomputer, dus redelijk belangrijk dat dit goed zit).

De delen voor de achterdeuren zittten onder het tapijt, onder de voorstoelen door naar de B-stijl en komen uit in de ronde stekkers, die je hebt losgemaakt bij het vervangen van de deuren. Dus om te vervangen moet je:

middenconsole eruit

voorstoelen eruit

B-stijlen los (en ook de onderste randen langs de deuren)

Veiligheidsriemen loshalen

Tapijt kan je laten liggen, maar bij het terugtrekken van de oude kabels even een touwtje eraan, zodat je makkelijk de nieuwe weer terug kan trekken. Zorgen dat de nieuwe kabel vrij ligt van de plekken waar schroeven in komen (zoals bijv. afdekkapjes van je stoelbevestiging). Anders krijg je kortsluiting bij het doorboren van de kabel.

Voorgangers: BX 19D: SR-39-ZY (rood); XM 2.1TD YS-93-GH(Berline Rouge); XM 2.1TD HL-LR-66(Berline Noir Verni); XM 2.1TD JN-SP-74(Break Vert Vega); XM 2.1TD 08-RD-VZ(Break Vert Vega); XM2.1TD 12-DF-FK (Break, Vert Vega)