Expansie vat

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
jeen
afbeelding van jeen
Expansie vat

Vandaag plotseling wat koelvloeistof onder de XM. Het systeem even op druk gebracht en in het expansie vat zit een heel klein gatje  op een gietnaad. Expansie vat er even uit en met een soldeerbout het gatje dicht gesmolten. Lijkt nu weer dicht. Toch even gekeken of het expansie vat nog te krijgen is. Ja dus, maar het model dat nog aangeboden wordt likt mij niet gelijk aan wat er in zit. Als tweede hands is er ook nog een maar die is zonder foto en komt van een automaat. Is die dan gelijk. Is wel van dezelfde leeftijd.Of hebben we nog een goede in het magazijn? Ik ben clublid dus ik mag er kopen

Feije
afbeelding van Feije
RE: Expansie vat

Het enige expansievat in de XM dat echt heel anders is dan dat van jou, is dat van een 2.5TD. Die is nooit met automaat geleverd, dus die van die automaat zal prima werken. Ik zou een gebruikt expansievat bij een XM ook wel aandurven, want zo vaak zie je ze niet stukgaan. Het expansievat van een type 1 heeft ook een ander onderdeelnummer dan dat van een type 2, maar ik durf zo niet te zeggen wat er anders aan is. Wellicht zijn er medeforummers die ze wel eens naast elkaar hebben gehouden?

reluts
afbeelding van reluts
  • TCT type 1 uit 1994
RE: Expansie vat

Ik heb een type 1 en heb ook het expansievat een keer vervangen. Toen was het vat nieuw alleen nog aan te komen voor een type 2.
Dit is gemakkelijk aan te passen, een opening zet je een plug op om deze te dichten, de andere opening kun je een verloopstukje op zetten.
Verder past het prima, zit alweer een jaar of 5 tot volle tevredenheid in mijn auto.