Gezocht: HD Leiding (Stuurhuis - LHM pomp) TCT '98

12 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
Kire
afbeelding van Kire
Gezocht: HD Leiding (Stuurhuis - LHM pomp) TCT '98

Mijn Dame bloed groen, help! 

Ze was net na de nodige klusjes APK goedgekeurd, een week later dacht ik haar te belonen door optimistisch verder te gaan met het volgende klusje op de lijst. (Af en toe mag ik in een bevriende garage in een hoekje aan de gang met de dame. Zelf leren haar te onderhouden en te repareren vind ik leuk.) In dit geval een hernieuwde poging de aftermarket cruisecontrol aan de praat te krijgen. (Een ander topic)

Zegt de monteur, is dat plasje groen bloed van jou?

Wat blijkt, die ene leiding die voor de roestbehandeling ten opzichte van de andere leidingen flink aan het roesten was, had het dus toch eindelijk begeven. Ondanks mijn aangebrachte lagen textileer bij de roestbehandeling van de onderkant.Het gaat volgens de garage om het onderdeel:

-Hoge druk leiding van Stuurhuis naar LHM pomp met onderdeelnr: 4023 93 

voor een TCT met automaat uit 1998.

Dit onderdeel is volgens de garage niet meer te bestellen.
Ook Franse Auto's in de stad (ik woon in regio Groningen) had na enig speurwerk er niet een 2e hands op voorraad. Diegene die ze hadden in een sloper was in ergere conditie die ik al had. Een roestige bende dus.

Het onderdeel na laten maken is ook een optie, maar omdat de leiding zodanig veroest is, is het lastig/risicovol deze er netjes in haar geheel uit te krijgen om als mal te dienen. Dit is pas de allerlaatste optie volgens de garage.

Zolang dit onderdeel niet is vervangen kan mag ik niet in haar rijden. (En kan ik dus ook niet testen of de cruisecontrol reparaties succesvol waren na een middag eraan gewerkt te hebben.)

Mijn hoop is gevestigd op de XM Club. Hier ben ik advies van vorige eigenaar én de garagehouder lid van geworden toen ik haar kocht vorig jaar januariIk ben bijvoorbeeld al naar de bollenvul dag in Groningen geweestDat was gezellig. Ook het forum is mij al van groot nut geweest. Zo was mijn eerste klusje een pantie om het luchtrooster icm met het demonteren van de paravan. (Tip als het vriest, knapt er eerder plastic van de zijvleugeltjes dan als het niet vriest, ahum)

Nu las ik op de frontpagina dat morgen (zaterdag) het club magazijn open is. Nu hoop ik dat daar of anders een mede club lid mijn dame kan helpenOmdat ik zelf nu geen werkende auto heb en ik uit Groningen moet komen hoop ik dat ik of het onderdeel met iemand mee kan liften cq het onderdeel opgestuurd kan worden.

Desnoods huur ik een auto en kom ik alsnog naar het magazijn. (wel gezellig, maar ik kom dan liever een keer in mijn eigen dame) In het geval ik per huurauto kom is het wel handig als ik weet dat het onderdeel er ook daadwerkelijk ter plaatse is :)

Wie o wie wil mij en deze dame helpen?

 

​Met vriendelijke groet,

Erik uit Groningen

 

 

furriegurrie
afbeelding van furriegurrie
RE: Gezocht: HD Leiding (Stuurhuis - LHM pomp) TCT '98

Het magazijn is morgen inderdaad open. Ik heb geen duidelijk beeld van de leidingen die we hebben liggen, maar ik verwacht eigenlijk niet dat we deze specifieke leiding hebben liggen. Kunnen ze deze leiding niet gewoon maken uit cunifer? Of is dit een leiding die gedeeltelijk uit slang en deels uit staal bestaat?

Djidde
afbeelding van Djidde
  • XM 3.0 V6 24v Aut 1998
RE: Gezocht: HD Leiding (Stuurhuis - LHM pomp) TCT '98

Ben het eens met Furrie, namaken van Cunifer is een erg goede oplossing. Ook al is de oude leiding erg roestig, dat moet een beetje fatsoenlijk bedrijf toch kunnen doen! Vaak is de lengte van een leiding belangrijker. Chyparse bijvoorbeeld vraagt om de lengte, en dan krijg je een recht stuk leiding mee, wel gefelst. Als je dan de oude leiding ernaast kan houden waar de bochten ongeveer lopen moet dat kunnen.. Balen dat die juist na een middagje klussen knapt!

Mark
afbeelding van Mark
  • V6 '94 Rouge Griott Nacré
  • V6 '91 Gris Dolmen R.I.P.
RE: Gezocht: HD Leiding (Stuurhuis - LHM pomp) TCT '98

Erik, Chyparse kan de leiding zeker namaken, het is alleen maar de vraag welke diameter de leiding heeft, 4,5 mm of 6,35 mm.

Ik zou als ik jouw was even met ze bellen, vraag naar Martin en dan komt het vast goed.

 

PS

Als de LHM er niet heel hard uitzeikt kun je er best mee rijden, maar net zo lang totdat je LHM vaatje leeg is natuurlijk icon_lol.

 

Je vais reussir, tout simplement parce que je refuse de perdre.

Marc Alsemgeest
afbeelding van Marc Alsemgeest
  • 10 XM's in bezit gehad, waarvan 8 gereden. Totaal ca. 2.000.000 km.
  • Nu C6 2.2 HDi, zwart
RE: Gezocht: HD Leiding (Stuurhuis - LHM pomp) TCT '98

Vanuit Groningen, Mark? HD-leiding, hè. Als ik wist dat het al lekte, zou ik het niet doen.

 

Voorgangers: BX 19D: SR-39-ZY (rood); XM 2.1TD YS-93-GH(Berline Rouge); XM 2.1TD HL-LR-66(Berline Noir Verni); XM 2.1TD JN-SP-74(Break Vert Vega); XM 2.1TD 08-RD-VZ(Break Vert Vega); XM2.1TD 12-DF-FK (Break, Vert Vega)

Mark
afbeelding van Mark
  • V6 '94 Rouge Griott Nacré
  • V6 '91 Gris Dolmen R.I.P.
RE: Gezocht: HD Leiding (Stuurhuis - LHM pomp) TCT '98

Ik zeg toch ook niet voor niets totdat je vaatje leeg is. En ik zeg toch ook niet dat hij naar Maastricht moet gaan rijden?..... wel blijven lezen wat er staat hé, en niet wat je denkt te willen lezen icon_wink.

 

Erik,schiet me nog wat te binnen, pols anders dr. Theo even, die heeft nog wel een paar XM's staan. Martin weet wel waar je hem het snelt kunt bereiken.

 

Je vais reussir, tout simplement parce que je refuse de perdre.

Kire
afbeelding van Kire
RE:

Bedankt voor de snelle reacties!

 

Conclusie tot nu toe voor mij is:

-Onderdeel na laten maken. Eerst bevriende garage bellen met jullie info en overleg wat hun contacten kunnenChyparse met Martin in Almere waar ik goede dingen over gehoord heb als extra mogelijkheid

-dr.Theo als vervolg mogelijkheid, ook om zijn onderdelen vooraad zo lang mogelijk op peil te houden. 

Verder:

-Ook bij nadere beschouwing wil ik niet rijden met deze lekkage. Het lijkt alsof bij het manouvreren in de garage er iets knapte gezien het groene plas(je) op de waterdichte vloer van de garage erna. En niet op de pakeerplaats thuis. 

-Zaterdag niet persoonlijk naar het club magazijn. Dat wordt een andere keer een leuk uitje :)

 

Het verkennen hoe je een orgineel onderdeel kan laten namaken lijkt me ook een toekomst bestendigere oplossing voor deze Young Timer icm de slinkende orginele onderdelen voorraadWat dit onderdeel namaken ongeveer gaat kosten +  leveringsduur etc is iets wat ik nog niet weet.

Als ik meer weet zal ik het hier melden. (ook specs zoals de diameter etc.)

 

jabaar
afbeelding van jabaar
RE: Gezocht: HD Leiding (Stuurhuis - LHM pomp) TCT '98

Helaas staan er in Citroën Service geen maten bij.

Opties zijn ook nog.

Deel van de leiding vervangen en met behulp van een koppelstuk en hardsolderen of flaretool de boel aan elkaar knopen.

Kun je er goed bij dan zijn er ook knelkopplingen te kopen. Dus rotte stukje met pijpensnijder eruit halen en zaakje aan elkaar knopen met behulp van een knelkoppeling. Niet zo duurzaam, dat weet ik.

Zie: hier

Kire
afbeelding van Kire
RE:

@jabaar

Bedankt voor deze extra info.

Een patch oplossing zoals je met bijvoorbeeld een snelkoppeling voorsteld is vermoed ik in dit geval erg lastig of niet meer mogelijk gezien de hoeveelheid roest en krappe plek voor de patch. Het vreemde is dat specifiek deze leiding zo erg roest. (schilfers) De naast liggende leidingen hebben dat duidelijk niet en zien er wel goed uit. Als of deze ene van andere materiaal is of een onhandige combinatie van metalen oid.

 

Update verder:

De bevriende garage vertelde net dat ze na wat extra rondbellen en vragen bij een van hun contacten een redelijk 2e handse exemplaar hadden gevonden. Weliswaar zonder label oid, maar dat contact dacht bijna zeker te weten dat het de goede was. Volgende week gaan we kijken naar de conditie en of deze daadwerkelijk past. Ik ben benieuwd. Wordt vervolgd.

Jeroen78
afbeelding van Jeroen78
RE: Gezocht: HD Leiding (Stuurhuis - LHM pomp) TCT '98

Deze leiding is 6,35 mm dik.

 

Jeroen

jabaar
afbeelding van jabaar
RE: Gezocht: HD Leiding (Stuurhuis - LHM pomp) TCT '98

Mooi dat weten we dus ook weer.

Kire
afbeelding van Kire
RE: Gezocht: HD Leiding (Stuurhuis - LHM pomp) TCT '98

Update:

Inmiddels is de bewuste leiding gefixt. 

En rijd ik sinds vandaag weer tevreden over Neerlands wegen.

De eerder genoemde optie op een 2e hands leiding bleek toch net niet de juiste variant. Uiteindelijk is de garage zelf aan de gang gegaan. De koppelstukjes bleken goed en zijn opnieuw gebruikt. Vervolgens is er van een koperen buis van de juiste diameter (6,35mm) een leiding op maat gemaakt. Hiervoor moesten aan beide uiteinde de koperen leiding in de juiste vorm geperst/geknepen worden, of hoe dat ook heet. Het resultaat is in ieder geval een stevige lekvrije refurbised oplossing. Alle complimenten aan de garage voor het betere handwerk.

Iedereen hier bedankt voor het meedenken!

 

 

 

​NB. @Moderator: Wat mij betreft mag dit topic gesloten en opgeruimd worden (over een week ofzo)

Onderwerp gesloten