Grote pluim garage

Pagina's

53 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
wimb
afbeelding van wimb
Grote pluim garage

Er zijn, helaas autobedrijven waar je je als klant niet goed behandeld voelt. Met een beetje zoeken kun je zo een hele avond met klaagverhalen vol lezen.
Gelukkig zijn er ook genoeg autobedrijven en garages waar je wel tevreden over bent. Zeker met de XM is een dergelijke garage belangrijk. Dit topic is speciaal bedoeld om je goede ervaringen met anderen te delen. Het kan om kleine dingen gaan waar je aangenaam door verrast bent. Maar ook bijvoorbeeld hoe een garage jouw probleem op een interessante manier heeft opgelost. Kortom, verhalen die een pluim zijn voor het betreffende bedrijf.
Voorwaarde is wel dat het, in forumstijl luchtige verhaaltjes zijn ;-)

xmbreak
afbeelding van xmbreak

Ik wil wel even aftrappen met Citroville te Borculo.
Grote pluim..................
Ik kom er alleen voor onderdelen en heb er verder geen ervaring mee maar alles kan daar volgens mij.
Niet te duur en leuke, kundige mensen.

Mark
afbeelding van Mark
 • V6 '94 Rouge Griott Nacré
 • V6 '91 Gris Dolmen R.I.P.

Daar sluit ik me helemaal bij aan, en ik heb ook ervaring met hun kunnen op het gebied van service en onderhoud. Ik ben blij dat ik ze in de buurt heb. Dibert weet goed waar hij mee bezig is, ook na mijn ongeluk waarbij een trekker mijn 1e dame tot schroot reed heeft hij met de expert onderhandeld met een zeer goed resultaat! Aan mijn dame geen andere handen dan die van Dibert en Rob!

Je vais reussir, tout simplement parce que je refuse de perdre.

La Noir Verni
afbeelding van La Noir Verni

Citroën-Specialist van der Laan in Abbenes.

Ik heb hier in eerste instantie mijn XM V6 12V 1990 naar toe gebracht omdat ze een lek stuurhuis had. vdLaan schijnt de enige specialist te zijn die een lekkend XM stuurhuis kan repareren ipv vervangen. Dit scheelt duizenden euro's. Deze reparatie is naar alle tevredenheid dan ook uitgevoerd.

Ik had echter nog wat andere kleine puntjes en die zijn ook verholpen.
Sterker nog, ook zaken die ik niet gemeld heb (omdat ik het niet wist) heeft vander Laan gecontroleerd en zonodig vervangen, afgesteld of gerepareerd.

Ben hier over erg te spreken. Ook wordt er naar alternatieve oplossingen gezocht, wanneer je binnen een bepaald budget wil blijven.

Daarnaast hebben ze een schat aan ervaring op XM gebied. Dit geldt trouwens ook voor de CX en speciaal de SM. Abbenes ligt voor mij niet echt dichtbij, maar de volgende onderhouds- of reparatiebeurt laat ik daar zeker weer doen! TOP dus! Een garage met een pro-active benaderingswijze!

wimb
afbeelding van wimb

Kijk, met name dat meedenken als je binnen een budget wilt blijven spreekt mij aan. Bij sommige reparaties heb je echt geen flauw idee waar je financieel aan toe bent. En ik ken maar weinig garages die zo'n instelling hebben.

PBO
afbeelding van PBO

Hier wil ik m'n eigen specialist aan toevoegen: Garage Croisette in Dokkum, Citroënspecialist met veel verstand van CX en XM.

Auto's zelf zijn aardig aan de prijs, maar qua onderhoud niet duur. Monteert niet klakkeloos nieuwe onderdelen als reparatie nog mogelijk of een goed gebruikt alternatief voorhanden is. Klein no-nonsens bedrijf, gevestigd in loods, waar de eigenaar zelf aan de auto's sleutelt.

wimb
afbeelding van wimb

Kleine(ere) garages spreken mij meer aan omdat je snel een band opbouwt.
Alhoewel, bij Emerpark kennen ze me goed. Zowel van gezicht als vanwege de hobby 8) Het ligt ook aan de mensen die er werken.

stooftaker
afbeelding van stooftaker

Jahaaa kleine garages zonder mannen in pakken die je koffie aanbieden, of nog erger meisjes in leuke pakjes die je koffie aanbieden voor de mannen in pakken naar je toe komen :evil:

Ik ben nog immer zeer content over mijn eigen garage, John de Vos in Enspijk.
John zelf staat ook altijd gewoon met stofjas onder de brug mee te sleutelen.
Tís wel zo (maar daar zal John niet de enige in zijn) dat als je als vreemde binnenkomt met het idee " help mij eens even en de volgende keer kijk ik weer eens ergens anders" dat je bescheten uitkomt, daar zijn de heren niet zo van gediend. Maar idd de band die wim al noemt heb ik daar erg sterk.
Mijn ouders komen er vanaf de nieuw gekochte sg-60-jj (en wat was dat?) en mijn moeder komt er nog steeds (vader mag/wil niet meer rijden) en moi zelf ik kom er sinds mijn eerste dubbele chevron, een leuke rode hb-fd-19 die toen 4 was.

Tweede aanrader is imho Renard, maar daar zijn al zoveel discussies over......

Als laatste ook vermeldenswaardig voor als je eens problemen hebt met airco:
Joep Snoek in Mariaheide :wink:

La Noir Verni
afbeelding van La Noir Verni

stooftaker zegt:

Als laatste ook vermeldenswaardig voor als je eens problemen hebt met airco:
Joep Snoek in Mariaheide :wink:

Bedeol je Garage Sanders (Joep en Rene) in MariaHOUT?

Da's mijn DS Garage. Inmiddels al heel wat Euri's naar toe gebracht maar het zijn ook echte meedenkers. Ik kom er graag! Ze gaan de XM retrofitten naar 134a airco.

admin
afbeelding van admin

Autohandel van Ewijk, Den Haag (schietlood 14-F). Goed, goedkoop, veel kennis van zaken... En ja, ook in een loods ;)

stooftaker
afbeelding van stooftaker

La Noir Verni zegt:

stooftaker zegt:

Als laatste ook vermeldenswaardig voor als je eens problemen hebt met airco:
Joep Snoek in Mariaheide :wink:

Bedeol je Garage Sanders (Joep en Rene) in MariaHOUT?

Da's mijn DS Garage. Inmiddels al heel wat Euri's naar toe gebracht maar het zijn ook echte meedenkers. Ik kom er graag! Ze gaan de XM retrofitten naar 134a airco.

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa die :lol:
Fantastisch bedrijf! zulke zouden er meer moeten zijn :wink:
Ben er met de (e)Xantia ook geweest voor een nieuwe condensor, scheelde bijna 750 euro op de dealer......

Citrophile
afbeelding van Citrophile

Mike, laat jij je airco compleet ombouwen of is het een kwestie van een overloopnippel :wink: .

wimb
afbeelding van wimb

Ik ga effe retroën:
Een grote pluim voor garage Baas. Bestaat niet meer, helaas. Dat was een VW-garage ( :!: ) op de Jacob van Lennepkade. Deed dus alleen VW's. En verkocht aan bestaande klanten. Had geen showroom. Het team bestond uit Baas, z'n zuster en een knecht. Je kon er goed afspraken maken, zowel inhoudelijk als qua tijd. Voor spoedproblemen hadden ze altijd tijd. En ze deden wat je vroeg of wat nodig was. Dat laatste in overleg. En een fabeltastische kennis van en liefde voor de Kever. Ik ben mede door hun besmet geraakt :D
Helaas is de garage weggetreiterd door het stadsdeel :roll:

Citroën-das-pas-fën
afbeelding van Citroën-das-pas-fën

Ach Wim, wat lelijk toch altijd, dat soort dingen.

Ik wil hier even een lans breken voor Citroën Melgert in Arnhem-Noord.
Kom er vooral voor mijn DS, maar hij rijdt zelf in een XM Break V6 dus dat zegt genoeg lijkt me. :D
Aardige vent, ik kan allerlei dingen bij hem voor elkaar krijgen (buiten het gebruikelijke om), echt Citroën-minded, sleutelde al aan Citroëns toen jij en ik nog in de luiers lagen, en heeft meestal wel wat slopers staan of onderdelen liggen. Sleutelt altijd zelf, dus je moet vaak wel geduld hebben. Een goed bedrijf heeft het altijd druk!
Altijd bereid om in je budget mee te denken, en heeft werkelijk prachtige XM's, CX-en en andere dubbele chevronnetjes te koop staan. Misschien geen koopjes, maar ook nooit miskoopjes! En dat is veel waard IMHO.
Aanbevelenswaardig.

  XM 3.0 V6 12 klepper. An oldie but a goodie.
 • Turbo's blazen.
 • Schokbrekers zuigen.
 • V6-en huilen.
vertvéga
afbeelding van vertvéga

Citroën Melgert heeft mij ooit gratis geholpen met het afstellen van m'n dubbele carbs op m'n AX Sport. Deed ie voor niks, "omdat het zo'n leuk autootje was". Men wilde wel even een rondje meerijden :lol:

Citroën-das-pas-fën
afbeelding van Citroën-das-pas-fën

Ja, dan hebben we het duidelijk over dezelfde :D

Die man heeft een kloppend Citroën-hart.

  XM 3.0 V6 12 klepper. An oldie but a goodie.
 • Turbo's blazen.
 • Schokbrekers zuigen.
 • V6-en huilen.
wimb
afbeelding van wimb

Klinkt alsof er 'ns een bezoekje gebracht moet worden. Zomaar voor de sfeer 8)
Doet me denken aan de Keverspecialist in Den Bosch. Was zo'n beetje DE ontmoetingsplaats voor Keverrijders. Er was in de zaak geen vierkante meter niet in gebruik, je brak er altijd je nek. En als de man achter iets ging pakken dacht je dat het gebouw instortte.

Mark
afbeelding van Mark
 • V6 '94 Rouge Griott Nacré
 • V6 '91 Gris Dolmen R.I.P.

:lol: :lol: :lol: :lol:

Ooooh oude tijden herleven, vroeger woonde en werkte in Bredevoort (boekenstad van de achterhoek) Sjaakie Meulenbeek, reed je brommer, Kreidler of Zundapp, dat soort degelijke merken dan moest je voor onderdelen bij Sjaakie zijn. Alleen op het moment dat de onderdelen volgens zijn zeggen op zolder lagen moest je maken dat je wegkwam uit de winkel, ik heb menig achtertandwiel door de gleuven in de eikenhouten vloer naar beneden zien komen zeilen :mrgreen:

Je vais reussir, tout simplement parce que je refuse de perdre.

admin
afbeelding van admin

Zie onder dit kopje: D&SSD in Den Haag, website:http://www.dynamo-startmotorservice.nl/

Xm V6 startmotor vervangen voor 170 euro... Pluim!

wimb
afbeelding van wimb

De operatie aan de dame was nooit gelukt zonder anderen. Zij verdienen allemaal een pluim. Daar gaan we dan:
- Autobedrijf Halbe de Meer. Daar heb ik de turbo vandaan. Ik was daar welkom op zaterdag om 'm zelf uit een donor te halen. Ik had de beschikking over een brug en alle gereedschappen. Ik kon daar blijven zolang ik wilde, desnoods overnachten.
- Van der Laan. Ze hebben minstens 3 donors gekannibaliseerd voordat er een goede leiding gevonden was. En er is ook nog rekening gehouden met mijn tijdsindeling ondanks dat ze het druk hebben.
- Van Beersen waar we gereedschap konden lenen. Ze hebben me al vaker geholpen met gereedschap.

En natuurlijk Wes. Die heeft zich 2 dagen een breuk gewerkt. Een hele grote pluim voor jou!

eXpelliarMus
afbeelding van eXpelliarMus

Ach ik is niet voor niets de "XM amateur monteur".

wimb
afbeelding van wimb

Ik blijf je dankbaar.

Citroën-das-pas-fën
afbeelding van Citroën-das-pas-fën

Ja, mooi toch. Zonder bedrijven/mensen met dit soort instelling zou het practisch onmogelijk zijn om onze geliefde damesvoor langere tijd op de weg te houden.

  XM 3.0 V6 12 klepper. An oldie but a goodie.
 • Turbo's blazen.
 • Schokbrekers zuigen.
 • V6-en huilen.
PBO
afbeelding van PBO

wimb zegt:

-Autobedrijf Halbe de Meer. Daar heb ik de turbo vandaan. Ik was daar welkom op zaterdag om 'm zelf uit een donor te halen. Ik had de beschikking over een brug en alle gereedschappen. Ik kon daar blijven zolang ik wilde, desnoods overnachten.

Ah, in Harkema geweest zie ik. Zelf een jaar of 7 geleden, ondanks de slechte verhalen, voor het eerst langsgeweest voor een proefrit, bedrijf zit dik 20 km bij me vandaan. Later nog wat slooponderdelen en een oud brikkie gekocht, die ik op een zaterdag op de brug uitgebreid kon bekijken, dus je verhaal klinkt bekend. Omdat het apparaat niet rijdbaar was, bood ie zelfs aan de auto voor een kleine vergoeding thuis af te leveren. Voor dat luttele bedrag had ik echt geen auto-ambulance kunnen regelen. Kortom, geschikte kerel.

Overigens net het verhaal van de werkzaamheden aan de TCT gelezen: petje af.

admin
afbeelding van admin

Autoschadebedrijf Ed Jansen

Korbootstraat 3c
2583CT Den Haag (Scheveningen)
070-3551589
06-51186454

Voor een mooi bedrag schade goed en netjes hersteld, zie topic eRFGoeD 60

Micheline
afbeelding van Micheline
 • XM-TCT break 97, V6-12 klappert '97, 2.0 16v '98, XM-V6 24 klappert break '99
Re: Grote pluim garage

Hij is al genoemd, wat mij betreft is er geen betere dan Dibert en Rob, Citroville in Borculo!

Luceo non uro....

Marc Alsemgeest
afbeelding van Marc Alsemgeest
 • 10 XM's in bezit gehad, waarvan 8 gereden. Totaal ca. 2.000.000 km.
 • Nu C6 2.2 HDi, zwart
Re: Grote pluim garage

Voor iedereen in Zuid Limburg de tip:
Citro-advies Peter van der Laan in Heerlen.
Peter doet alle Citroëns (van Traction tot C6) en daarnaast 4WDs. Geholpen door zoon Ben en soms een stagair. Verkoopt geen onzin, zegt vlot als een reparatie in zijn ogen te duur is (zonder hem eerst uit te voeren en dan pas te zeggen hoe duur het was, zoals ik bij de officiële garage wel eens heb meegemaakt), heeft een zeer redelijk uurtarief en altijd een leenauto. Waar mogelijk en haalbaar werkt ie met 2e hands onderdelen, maar adviseert ook adequaat als een nieuw onderdeel verstandiger is (en dat is soms zo met 80.000 km/jaar).
Kom nu sinds 7 jaar (na mijn verhuizing naar Maastricht) bij hem met beide XM's. Was niet te beroerd om te helpen bij het strippen van de vorige Break, die hij ook altijd heeft onderhouden tot 570.000 km; moest toen schateren van het lachen toen ik wat "afscheidsfoto's" nam van mijn tot dan toe trouwe dame.
http://www.citro-advies.nl
Marc.

Voorgangers: BX 19D: SR-39-ZY (rood); XM 2.1TD YS-93-GH(Berline Rouge); XM 2.1TD HL-LR-66(Berline Noir Verni); XM 2.1TD JN-SP-74(Break Vert Vega); XM 2.1TD 08-RD-VZ(Break Vert Vega); XM2.1TD 12-DF-FK (Break, Vert Vega)

citroofreak
afbeelding van citroofreak
Re: Grote pluim garage

Broertjes Pasman in Hardenberg. Niels Pasman heeft mijn uitlaat kundig dichtgelast voor nop. Dit omdat ik hem een lift had gegeven naar de vaste spuiter van het bedrijf.

Micheline
afbeelding van Micheline
 • XM-TCT break 97, V6-12 klappert '97, 2.0 16v '98, XM-V6 24 klappert break '99
Re: Grote pluim garage

Voor de meer noordelijken ook nog Piet Blom in Almelooooo.... Klein eenmansbedrijfje, heeft jarenlang Djidde's dame verzorgd, toen ze nog bij haar vorige eigenaar was...

Luceo non uro....

BasisBIX
afbeelding van BasisBIX
 • BX 19 GT '85
 • XM 2.0 TCT au. '94
 • CX 2400 GTI '82
 • BX 14 '89
 • AX 1.4 Rallye '96
 • XM 3.0 V6 '89
Re: Grote pluim garage

Niet echt een garage, maar een duo dat net begonnen is met laswerkzaamheden.

Je kunt bij ze terecht voor alle soorten laswerk en naar mijn mening gebeurd dat netjes en goed voor een mooie prijs.

oldtimerbenzlassen (at) hotmail.nl

Hun website is geloof ik nog in de maak.
Ze zitten in de omgeving Delft / Den Haag.

marcelreimer
afbeelding van marcelreimer
 • CC-539-SF XM 2.0i 16V 1999
Re: Grote pluim garage

Doe mij maar Citroëngarage Gert de Jong Automobielen in Aalsmeer. Ik kom er al vanaf begin jaren negentig en heb alleen maar goede ervaringen. Gert zelf is ongelooflijk precies en neemt geen genoegen met een halve reparatie. Alles wordt vooraf besproken en als er onverwachte obstakels opdoemen, overlegt hij dat eerst met mij. Hij denkt mee met mijn portemonnee en hij is gewoon een zeer plezierig mens. Niets dan lof dus. Oude en nieuwe Citroëns zijn zijn passie en hij kent bijna alle modellen op zijn duimpje.

Pagina's