Interface stuurwielbediening

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
ecbossard
afbeelding van ecbossard
  • 73-DV-KG VF7Y4WH0000WH4855
Interface stuurwielbediening

Geachte XM liefhebbers,

In mijn Citroën XM bouwjaar 2000 en met chassisnummer VF7Y4WH0000WH4855 zit een Philips Carin Navigation Radio RC 959. Deze wil ik graag aansluiten op de stuurwielbediening. Is daar een interface voor beschikbaar? Heb al geïnformeerd naar Yatour bij http://www.carinterface.nl maar die hebben niets. Zij verwezen mij naar www.connects2.co.uk maar helaas. Ook niet. Suggesties?

Mvg Eric

Mark
afbeelding van Mark
  • V6 '94 Rouge Griott Nacré
  • V6 '91 Gris Dolmen R.I.P.
RE: Interface stuurwielbediening

Ik ben er nooit in geslaagd om een volledig werkende aftermarket interface te bemachtigen. Er is hier ook al veel over geschreven en als ik he met goed herinner heeft djidde ooit iets gepost wat hij zelf met ardunio in elkander geknutseld heeft maar ik heb hem al een hele tijd niet meer gezien of gesproken.

Je zou kunnen zoeken hier op radio, dan vind je wel het nodige.

Je vais reussir, tout simplement parce que je refuse de perdre.

a.vaneijk
afbeelding van a.vaneijk
RE: Interface stuurwielbediening

 

 

 

Ik heb een hoop gedonder gehad met de aanschaf van zo een adopter " Autoleads PC 99 X17 Lenkradinterface Citroen XM" in Engeland ( nu ook te bestellen in Duitsland ) voor mijn radio KENWOOD KDC-BT31U.

Nadat ik na weken heen en weer mailen dat ding binnen kreeg klopte de radio aansluiting niet welke ik, na diversen schema's doornemen, heb aangepast op de stuur bediening. Avonden bezig geweest. Het resultaat, het werkte maar voor de helft.

Het volume was niet te regelen. uiteindelijk ben  ik met een regelbare weerstand adopter het inpoet signaal gaan testen voor de juiste waarde en deze vergeleken met die welke van de stuurbediening kwamen. De waarde van de stuurbediening aangepast met weerstand.

Het werkte maar het volume gedeelte begon te zweven te hoge weerstand het geluid werd automatisch steeds zachter,te lage weerstand steeds harder. 

Nu zit er een originele XM radio in FANTASTISCH ! het werkt prima en ook nog het genot van de weergave op het linker display zo als deze is bedoeld,

Misschien komt er nog een handsfree telefoon aansluiting op ofschoon bellen in de wagen vind ik niet nodig.

Ik ben aan het genieten van het rijden met een XM

Citroën XM is bijzonder, Houw hem heel !!

Lampje
afbeelding van Lampje
RE: Interface stuurwielbediening

Ik had in mijn vorige XM een blokje liggen voor Sony/Pioneer, werkte perfect. Later heb ik zelf een interfaceje gemaakt met een AVR microcontroller. Ik kon dat blokje niet meer gebruiken omdat ik een carpc in mijn auto gebouwd had. Echter had ik veel last van storing om goed de weerstandswaarden te kunnen meten.

Ik kan wel eens kijken of ik dat blokje nog heb liggen.

northboy
afbeelding van northboy
RE:

Hoi Eric,

In mijn XM zit een blokje van Autoleads PC9-117. Die is voor Sony maar misschien dat er andere merken zijn te vinden. Dit blokje heeft een uitgang voor Sony-autoradio's met een remote ingang, ik gebruik een MEX-N4200BT. Bij mij werkt volume up/down en volgende/vorige zender, de overige functies niet maar dat kan uiteraard ook aan iets anders liggen (iemand die dit blokje ook heeft en wel alles werkend heeft?)

Groet,

Jan

 

het is mooi en het zweeft....