Leidingrubbers

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
Djidde
afbeelding van Djidde
  • XM 3.0 V6 24v Aut 1998
Leidingrubbers

Ik twijfel er al een paar dagen over en vraag het toch maar; wanneer moet er een leidingrubber geplaatst worden in het HD systeem? Bij alle aansluitingen of alleen bij een paar? Reden dat ik het vraag: ik ben op het moment bezig met de hydroliek, en bij een aantal leidingen zitten er gewoon geen rubbers in, dus vraag me af of ze er wel in horen. Bij Citrotech zag ik ze te koop staan, anders koop ik gelijk even een voorraadje.

Matthijs
afbeelding van Matthijs
RE: Leidingrubbers

Volgens mij niet. Maar wel veel iig. Ik had er ook altijd gewoon wat op voorraad voor je-weet-maar-nooit. Van die zondag klusjes dat je die rubbertjes vergeet. Volgens mij zit in elk verdeelblokje er sowieso wel 1 per leiding. Sommige koppelstukken dan weer niet maar dat hangt af van welke fels er op de leiding zit. 

 

furriegurrie
afbeelding van furriegurrie
RE: Leidingrubbers

Volgens mij zitten er alleen leidingrubbertjes als je op een mm of 14 van het uiteinde van de leiding een stuik hebt zitten in de leiding. Voornamelijk bij de dunste en de iets dikkere leidingen(3,5 en 4,5 mm). De dikste leiding (6,35) hebben soms een rubber (die je soms niet denkt te hebben omdat het hard plastic ringetjes geworden zijn of omdat ze simpel weg niet uit de boring willen komen) en soms ook een soort paddestoel uiteinde. Dan zit er geen leidingrubber

Matthijs
afbeelding van Matthijs
RE: Leidingrubbers

Ja klopt, als er een deel uitstreekt na de warter/verdikking zit er nog een rubber omheen.

Anders klemt het af op de fels

Djidde
afbeelding van Djidde
  • XM 3.0 V6 24v Aut 1998
RE: Leidingrubbers

Weet ik genoeg, dank jullie wel!