User menu

Lekkage in de XM

10 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
Timo1990
afbeelding van Timo1990
Lekkage in de XM

Een paar weken terug toen ik weg reed bij de wasstraat kwam er opeens een klein straaltje water onder het dashboard vandaan bij de voeten van de passagier. Even een klein straaltje, en dat was het. Als het regent o.i.d., heb ik het niet, maar alleen bij de wasstraat (opeens een grote hoeveelheid water?). En dan niet als ik in de wasstraat ben, maar pas bij het wegrijden er van.

Waar kan dit vandaan komen? Ik had even het stukje tapijt aan de onderkant van het dashboard opzij gehaald, en het kwam iets naast de aanjager vandaan, maar verder kon ik niets zien.

Iemand een idee waar dit nou vandaan kan komen?

wimb
afbeelding van wimb
Re: Lekkage in de XM

Zoiets had ik ook. Het kwam bij mij toch echt uit de aanjagerconstructie vandaan. Bovenaan zit zo'n zachte schuimrand om af te dichten. Die heb ik afgeplakt met duct tape (What else? :mrgreen: ) en sindsdien is het droog.

Timo1990
afbeelding van Timo1990
Re: Lekkage in de XM

Hmm, bedankt! Toch eens bekijken dan. ..En waarschijnlijk aftapen. :lol:

Timo1990
afbeelding van Timo1990
Re: Lekkage in de XM

Bedankt voor de tip en voor de uitleg op de meeting Wim, het is gelukt. Ik heb de paravanplaat eraf gehaald, en alle rotzooi en aankoekte modder uit de paravan gehaald, een panty over de aanzuiging gedaan, en daarna de zijkanten dichtgetapet. Binnenkort maar weer eens de lappenwasstraat opzoeken om te kijken of het droog blijft. 8)

Bij het demonteren van de paravan er heel erg m'n best op gedaan om geen nokjes af te breken bij de hoekjes, en dat was gelukt! :clap:

De rotzooi in de paravan:
IMAGE(http://farm6.static.flickr.com/5214/5522561539_11207723a1_z_d.jpg)

Onder die takjes, bladeren en meuk lag een dikke laag natuurdrap tot aan de aanzuiging, geen wonder dat er water door naar binnen kwam.

wimb
afbeelding van wimb
Re: Lekkage in de XM

De hoeveelheid natuur bij jou valt nog wel mee.
Bij de slopert waar ik de ecc heb uitgehaald, zat het gebladerte klem tegen de zwarte kap onder de paravan. :shock:

Timo1990
afbeelding van Timo1990
Re: Lekkage in de XM

:shock: Vergeleken met dat valt het nog wel mee ja. :lol:

arendonk
afbeelding van arendonk
Re: Lekkage in de XM

Ik zal bij mij ook eens kijken hoe het er daar uitziet. Ik vond vandaag ook zo'n hoop natuur in de computerbak... Hoe het daar dan toch terechtkomt.. :wtf: :)

XM-Grn-Stad
afbeelding van XM-Grn-Stad
RE: Lekkage in de XM

Zit de paravan alleen in het midden vast met een boutje en daar links- en rechts naast de plastic drukkertjes? Of zijn er in de buurt van de spatborden links en rechts (waar het overloopt richting de spiegels) ook nog bevestigingsboutjes?

Marc Alsemgeest
afbeelding van Marc Alsemgeest
  • 2.1 TD Break Bleu Mauritius 1997
  • C4 coupé Bleu Oriental Nacre 2004
RE: Lekkage in de XM

Ja, beide kanten 2 schroefjes.

Voorzichtig de afdekkapjes eraf halen (zitten soms met een extra schroefje aan de achterzijde (door de spleet van de geopende deur te zien) vast. Het kapje is ontworpen om te haken onder de paravan en met twee haakjes naar beneden in de paravan. Dus eerst de bovenkant loshaken zonder hard te trekken en dan opwaarts bewegen. Bij de meesten zijn de twee haakjes afgebroken en zitten ze met kit erop geplakt en dus vaak ook met een extra schroefje achterzijde vast.

Als je die hobbel hebt genomen, zie je vanzelf hoe de paravan zelf vastzit.

Voorgangers: BX 19D: SR-39-ZY (rood); XM 2.1TD YS-93-GH(Berline Rouge); XM 2.1TD HL-LR-66(Berline Noir Verni); XM 2.1TD JN-SP-74(Break Vert Vega); XM 2.1TD 08-RD-VZ(Break Vert Vega); XM2.1TD 12-DF-FK (Break, Vert Vega)

XM-Grn-Stad
afbeelding van XM-Grn-Stad
RE: Lekkage in de XM

Bedankt Marc, ik ga het vanmiddag proberen!