motorkapslot

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
Ikrijookeenxm
afbeelding van Ikrijookeenxm
  • 2.0 16V SX
motorkapslot

Een van de twee motorkapsloten functioneerd niet meer (die aan de bestuurderszijde).

Oftewel ik krijg mijn motorkap niet open.  Is hier een bekende truuc voor?

De grill kan er niet vanaf zonder dat de kap geopend is en dus is er lastig bij te komen..  Met een verbogen kleerhanger misschien maar kan hier dan geen tegendruk mee uitoefenen. Een extra lange schroevendraaier misschien?

 

Veen
afbeelding van Veen
  • XM 2.0 TURBO CT Exclusive - Gris Crepuscule
  • XM V6 24v Multimedia - Rouge d'Enfer
RE: motorkapslot

Oh dat heb ik ook eens beleefd. Als je op je rug onder de voorbumper ligt kun je -zeker bij een 16v- het slot zien. En dat is belangrijk. Dan kun je het slot wel met een schroevendraaier o.i.d. openen.

 

__________
Crepuscule

Marc Alsemgeest
afbeelding van Marc Alsemgeest
  • 2.1 TD Break Bleu Mauritius 1997
  • 2.1 TD Berline Gris Graphite 1999
  • C4 coupé Bleu Oriental Nacre 2004
RE: motorkapslot

Die dingen worden, door hun positie, bijzonder smerig. Als je hem los hebt, zou ik het even demonteren en eens goed schoonmaken en opnieuw invetten. Is wsch de oorzaak van het probleem.

Voorgangers: BX 19D: SR-39-ZY (rood); XM 2.1TD YS-93-GH(Berline Rouge); XM 2.1TD HL-LR-66(Berline Noir Verni); XM 2.1TD JN-SP-74(Break Vert Vega); XM 2.1TD 08-RD-VZ(Break Vert Vega); XM2.1TD 12-DF-FK (Break, Vert Vega)

Ikrijookeenxm
afbeelding van Ikrijookeenxm
  • 2.0 16V SX
RE: motorkapslot

Ja hoor, opengekregen met een lang mes.

De kabel en stangetje is losgeraakt van het slot zodat deze niet meer functioneerd. Moet dit wel nog even vastmaken maar ik kan hier alleen bij als ik de grille verwijder. En daar heb ik al ervaring mee; vorige week de koplampen open gemaakt om het grootlicht te voorzien van een geel glaasje ;)

dank voor de tipsss

Chris B
afbeelding van Chris B
  • XM V6 Exclusive Berline 1990
RE:

Dat is idd een knap vervelend probleem. Toen ik mijn XM kocht zat er een gesloopte grille op, wat mij op het spoor bracht van "aha, dat motorkapslot zal wel geweigerd hebben". Ik heb daarom een touwtje aan beide sloten vastgemaakt en die vastgeknoopt achter het linker spatscherm. Als het slot weigert hoef ik alleen even het rubbertje daar eruit te halen en aan het touwtje te trekken. 

Wellicht ook handig voor mede XM-ers.  

Ikrijookeenxm
afbeelding van Ikrijookeenxm
  • 2.0 16V SX
RE: motorkapslot

HAHAHAha geniaal!