Piepende remmen

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
Stefan66
afbeelding van Stefan66
  • XM 2.0i-16V
Piepende remmen

Beste XM-medegenoten

Ik zoek al een tijdje naar de oorzaak van de piepende remmen van mijn XM. Remschijven zijn inmiddels vervangen en daarna - bij geen verbetering - nog eens uit elkaar gezet en weer in elkaar. Verder zijn ze ook al eens "ontlucht" (wat dat ook mag betekenen...

Het piepen van de remmen gebeurt als gevolg van het remmen en bij het loslaten van het rempedaal, piepen de remmen nog korte tijd door.

Wie kan me hiermee helpen? Alvast bedankt!

Groet Stefan

 

 

Veen
afbeelding van Veen
  • XM Turbo CT Exclusive
  • XM V6 24v Multimedia
  • XM Turbo CT SXclusive
RE:

Goed inremmen van je nieuwe remschijven? Door flink in te remmen wordt het hele remblokje een keer goed heet en dat voorkomt piepen.

Maar misschien is het ook de weersomslag? Het is inmiddels wat kouder 's nachts. 

__________
Crepuscule

Marc Alsemgeest
afbeelding van Marc Alsemgeest
  • 10 XM's in bezit gehad, waarvan 8 gereden. Totaal ca. 2.000.000 km.
  • Nu C6 2.2 HDi, zwart
RE: Piepende remmen

Ik heb altijd geleerd dat je met nieuwe schijven in het begin niet te hard mag remmen, omdat ze dan krom kunnen trekken.

Voorgangers: BX 19D: SR-39-ZY (rood); XM 2.1TD YS-93-GH(Berline Rouge); XM 2.1TD HL-LR-66(Berline Noir Verni); XM 2.1TD JN-SP-74(Break Vert Vega); XM 2.1TD 08-RD-VZ(Break Vert Vega); XM2.1TD 12-DF-FK (Break, Vert Vega)

furriegurrie
afbeelding van furriegurrie
RE:

Je meldt dat de remschijven vervangen zijn. De remblokken dan ook neem ik aan?

Je zult moeten controleren of de boel goed gangbaar is. De geleidingen moeten goed en zonder veel speling werken. Ook moeten de blokken goed kunnen bewegen. In de loop van de jaren verzamelt zich nogal wat vuil op de remklauwen die ervoor kan dat de blokken niet soepel schuiven in de klauwen. Schoonmaken en lichtjes invetten met kopervet helpt dan. Ook de remcilinders moeten soepel kunnen bewegen net als het mechanisme van de handrem. Dit zit bij de Xm op de voorremmen en dat is minder gebruikelijk. Als dit handremsysteem niet goed gangbaar is zorgt het er vaak voor dat de blokken tegen de schijven blijven drukken. 

Verder vijl ik meestal een schuin kantje aan de randen van de remblokken als ik ze plaats. En ik smeer kopervet op de achterkant (waar het blok tegen de remzuiger komt) en op het contactvlak tussen klauw en blok....

 

Uiteraard wel spaarzaam smeren. Je wilt geen kopervet op je schijven en het remvlak van je blokken natuurlijk. Dan zal het waarschijnlijk niet meer piepen 

Stefan66
afbeelding van Stefan66
  • XM 2.0i-16V
RE: Piepende remmen

Beste mensen

Dank voor jullie reacties en nuttige tips. Ik ga ze uitproberen en laat nog weten wat bij mij mogelijk heeft gewerkt.

Groet Stefan

 

Stefan66
afbeelding van Stefan66
  • XM 2.0i-16V
RE: Piepende remmen

Het lijkt erop dat bij vochtig weer mijn XM geen last van piepende remmen. Zal dus wel iets met smering te maken hebben. Ik zal mijn garagehouder hierop attenderen. Kijken wat die kan doen.