Slecht startende 2.5 TD

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
44nvnp
afbeelding van 44nvnp
Slecht startende 2.5 TD

Mijn 2.5 TD wil slecht starten. Moet 's morgens 3 a 4 keer gloeien voor hij aanslaat.
Het gloeisysteem is gecontroleerd en goed.
Heeft iemand een suggestie?

Groet

Michiel

citroen26
afbeelding van citroen26

er van uitgaande dat je de juiste gloeispiralen hebt en dat dat circuit werkt: zou je ook eerst eens handmatig het brandstof circuit op druk kunnen brengen (zie blz 91 instructieboekje) en dan proberen te starten.
als hij het dan wel doet hebt je iedere keer lucht in het circuit dus dit proberen op te zoeken en/of brandstoffilter vervangen.
ook kan 1 of meerdere verstuivers lekken waardoor je xm iedere keer moeite heeft met starten: deze laten controleren op openingsdruk.
is het luchtfilter schoon/vervangen. :?:
deze volgende link verwacht ik niet tot het probleem .....but you never know :wink:
http://www.weetjewel.com/downloadmap/Diesel_en_winter.pdf

44nvnp
afbeelding van 44nvnp

Bedankt voor de tip, ik heb eerst een filtertje in de brandstofleiding naar het brandstof filter gemonteerd. Je zag dan dat de leiding na een 10 tal uur leeg liep. De auto startte wel beter. De leiding van filter naar eerste tule boven injectiepomp vervangen, filterhuis met pomp vervangen. Auto startte weer beter maar na een koude start slaat nu na ongeveer 500 meter of een minuut af. De leiding is dan leeg. Als je dan weer pompt met de pomp op het filterhuis en dan flink doorstart slaat de motor weer aan. Daarna heb je er geen last meer van. Heb je nog meer ideeen??

44nvnp
afbeelding van 44nvnp

Probleem opgelost.
De brandstofslang was ingescheurd daar waar hij overgaat van slang naar pijp tegen het schutbrod aan. Kun je wel lastig bij om klem aan te draaien