Uitbouwen Radio

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
MvanRiet
afbeelding van MvanRiet
Uitbouwen Radio

Hoi, 

Ik wil mijn radio(cassette) voorzien van een bluetooth FM-modulator. Hiermee kan je vanaf een device (mobiel/ipod) muziek via bluetooth naar je radio sturen. En dan niet via de crappy 'FM-transmitter' manier, waarbij je gevoelig bent voor storingsbronnen, zoals andere radiozenders die op jouw frequentie zitten, maar via de modulator, die het antenne signaal van buitenaf afsluit als ie via bluetooth verbonden is. 

De modulator heb ik liggen, inbouwen schijnt simpel te zijn, maar... ik krijg de radio er niet uit! Ik heb het 'bakje' boven de radio eruit, en ook het lijstje dat om de radio zit. Rechts kon ik eenvoudig via de ronde gaatjes de klemmetjes 'ontgrendelen', daar komt de radio goed los, maar link lijkt niks te zitten. Ik zie en voel daar niet hetzelfde als rechts. Zit het misschien verder naar achter en is mijn schroevendraaier te kort? Of...in het geval dat het wellicht somehow verbogen is en niet meer op de normale manier zal werken, hoe kan ik dan de radio eruit halen? Console uitbouwen??

Hoop op een gouden tip! Als het allemaal werkt zal ik nog verslag doen van de werking van de FM modulator.

Groet, Martijn

Beeke
afbeelding van Beeke
RE: Uitbouwen Radio

Je hebt de speciale beugeltjes nodig om de radio er uit te halen.

Verkrijgbaar bij iedere auto onderdelen shop.

Succes

furriegurrie
afbeelding van furriegurrie
RE:

Links en rechts zijn gelijk. Dus gewoon spijkers oid in de ronde gaatjes drukken en een beetje naar buiten duwen. Je kunt dan de radio naar voren trekken door met je hand de achterkant te pakken door het nu open vak boven de radio.....

 

In plaats van spijkers gebruik ik meestal horlogemakers schroevendraaiertjes....

Marc Alsemgeest
afbeelding van Marc Alsemgeest
  • 10 XM's in bezit gehad, waarvan 8 gereden. Totaal ca. 2.000.000 km.
  • Nu C6 2.2 HDi, zwart
RE: Uitbouwen Radio

En vooral recht werken. Zoals ie nu scheef hangt, krijg je hem nooit eruit en loop je kans het oude XM-plastic ergens afbreekt. Rechterkant dus even iets terugduwen.

Voorgangers: BX 19D: SR-39-ZY (rood); XM 2.1TD YS-93-GH(Berline Rouge); XM 2.1TD HL-LR-66(Berline Noir Verni); XM 2.1TD JN-SP-74(Break Vert Vega); XM 2.1TD 08-RD-VZ(Break Vert Vega); XM2.1TD 12-DF-FK (Break, Vert Vega)

MvanRiet
afbeelding van MvanRiet
RE: Uitbouwen Radio

Een korte update, de dremel moest eraan te pas komen om de radio los te krijgen. De klemmtjes links zaten zover ver buiten bereik dat ik helaas geen andere optie had. Hopelijk is er niks van te zien als alles weer op zijn plek zit. 

Verder mooie ontdekkingstocht langs de stekkers, en dan is ook de antenne plug weer niet standaard... Maar goed, alles zit nu op zijn plek en het werkt ook...Dwz, ik kan via bluetooth muziek streamen naar de radio (op enkele vooraf bepaalde frequenties), maar elke zoveel seconden geeft de radio een 'piep'. Het is dezelfde piep als je radio niet goed staat afgestemd, een soort signaaltje om te laten horen dat de radio wel aan staat maar geen signaal ontvangt. Nu krijgt hij het signaal dus wel, maar toch vindt hij een reden om te piepen. Hoogst irritant, want de muziek wordt ook even op mute gezet. 

Iemand enig idee of hier iets aan te doen is? 

Groet, Martijn

M. van Riet

furriegurrie
afbeelding van furriegurrie
RE:

Wellicht staat de optie aan om alternatieve frequenties te zoeken?

Ik kan niet zeggen dat die piep me bekend voorkomt eerlijk gezegd. Je hebt wel radio's die dat doen als de code niet ingevoerd is. Maar bij deze in de Xm is dat volgens mij niet zo. Geen code ingevoerd dan werkt de radio gewoon niet dacht ik...

MvanRiet
afbeelding van MvanRiet
RE: Uitbouwen Radio

We hebben witte rook! (in positieve zin dan van het woord). Het uitzetten van AF en TA bleek de oplossing. Kan eindelijk favoriete muziekjes/podcasts fatsoenlijk beluisteren. Ter info, FM modulator kostte ong 75Euro (incl verzendkosten uit de VS).

Zonder code werkt de radio inderdaad niet, gelukkig heb ik die wel gewoon!

dank voor het meedenken!

M. van Riet

pwvoogt
afbeelding van pwvoogt
RE: Uitbouwen Radio

Hoi,

Zou je kunnen vertellen welk merk en type/model FM modulator dat is?