Voorruit stuk

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
mechuccio
afbeelding van mechuccio
  • XM V6 24v Exclusive 1999 50-DJ-HX
Voorruit stuk

Bah :( rijd ik lekker mining my own business over de A73 komt er ineens een stuk steen ofzo aanjoekelen dat mijn ruit effe lekker naar zijn grootje helpt :( rondom de spiegel een kaleidoscopisch effect zeg maar.
Helaas, maar ook wel enigszis natuurlijk ben ik niet all-risk of wa+ verzekerd (optie twee is niet mogelijk bij Emerpark) dus maar even voorzichtig met carglass gebeld en *slik* voor 1000 euro tillen ze er een nieuwe ruit in.... fuck!

Even rondgezocht op het grote lieve internet en ik kom op een postje op het citroen-forum terecht.
Goed nieuws :) het bedrijf waarover gerept wordt in de openingspost is inderdaad goed betaalbaar.
Ik heb de man even gebeld en hij wist het uit zijn hoofd niet maar zei dat een klant ooit de prijs op een site gezet had. Ik gaf aan dat bericht inderdaad voor me te hebben maar dat het uit 2007 was. Volgens de man was het bedrag niet heel veel gestegen misschien een tientje ofzo, morgen zou hij me de exacte prijs laten weten.

Dan heb ik dus voor een goeie 200 euro een nieuwe ruit in mijn brekkie en dat is ie me wel waard!
Bovendien zit hij in Geleen en dat is voor mij (vanuit Roermond) natuurlijk ook prima te doen!
Buiten dat lijkt het me voor iedereen wel goed te doen met een prijsverschil van 800 euro, daar rijd je een aardig eind voor :)

wimb
afbeelding van wimb
Re: Voorruit stuk

Ik weet dat Carglass de hoofdprijs met een grote hoofdletter H berekent, maar dit is wel een heel extreem verschil. :shock:
Roger (CDPF) en ik hebben de ruit via zo'n online service laten doen, dan komen ze aan huis. De naam weet ik niet meer, het staat ergens in Rogers draadje. Er wordt netjes gewerkt. :thumbup:

furriegurrie
afbeelding van furriegurrie
Re: Voorruit stuk

dat zijn de fijnere bedragen! Had ik dat geweten dan had ik geen 90 euries afgetikt bij de carglas om 3 putten weg te laten werken. Die zaten er al heel lang en zijn dan dus niet onzichtbaar te repareren. Ik hou je draadje even in de gaten, wellicht dat ik de mijne ook eens laat vervangen. De huidige is verre van onbeschadigd en 1 van de butsen trekt een spoor met de ruitenwisser. Vullen is al 2 keer gedaan en helpt maar even.

detlev
afbeelding van detlev
Re: Voorruit stuk

Bij mijn schadeherstel zat ook de voorruit inbegrepen, met mooie groene rand. Is alleen wel in Scheveningen. Maar ja, kun je gelijk een dagje strand doen ;)

En een handtekening!!!!

BasisBIX
afbeelding van BasisBIX
  • BX 19 GT '85
  • XM 2.0 TCT au. '94
  • CX 2400 GTI '82
  • BX 14 '89
  • AX 1.4 Rallye '96
  • XM 3.0 V6 '89
Re: Voorruit stuk

Je kunt ook even informeren bij deze gozer:
http://link.marktplaats.nl/472850655

Die heeft bij mijn BX de ruit zeer netjes vervangen voor een leuk prijsje.
En hij komt ook aan huis. :wink:

gomp
afbeelding van gomp
Re: Voorruit stuk

er ligt hier als ik me niet vergis een nagelnieuwe ruit, keurig in folie zoals de dealer 'm krijgt aangeleverd in de loods.... Is van de XM club. Enige puntje... dat ding moet er nog wel in en das best wel specialisten werk.

wimb
afbeelding van wimb
Re: Voorruit stuk

Dat valt wel mee hoor, het verwijderen is meer specialistenwerk. Monteren is vooral rustig werken, netjes kitten (niet te veel maar ook niet te weinig) en met z'n tweeën zijn.

mechuccio
afbeelding van mechuccio
  • XM V6 24v Exclusive 1999 50-DJ-HX
Re: Voorruit stuk

Ja daar zit ik ook een beetje mee, dat verwijderen moet echt goed gebeuren en de stijlen moeten goed behandeld worden anders rotten ze binnen een paar jaar weg na het plaatsen van een nieuwe ruit.
Ik moet de ruit voor eind November laten vervangen want dan verloopt de APK dus dat loopt wel los, ik maak denk ik ergens in oktober een afspraak met de man voor een nieuw glaasje, Geleen is voor mij om de hoek en voor 220 euro ga ik ook niet moeilijk doen. Overigens wel bedankt voor alle tips aan iedereen!!!