Welke handrem-parkeerremkabels?

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
Glenn
afbeelding van Glenn
Welke handrem-parkeerremkabels?

Bonjour Allemaal,

Inmiddels heb ik mijn XM aangeboden ter keuring, helaas is ze afgekeurd. Gelukkig niet op het laswerk  maar op de handrem-/parkeerremkabel LV.

Nu heb ik een nieuwe kabel besteld maar die lijkt niet goed te zijn, de mantel steekt namelijk door de houder, onder de auto bij de evenaar tussen L en R, heen. Mij lijkt het dat de kabels er doorheen moet steken en in het evenaar-juk moet, en de mantels zouden moeten aanliggen op de houder zoals op deze tekening:

 

Echter steek bij mij de mantel ook door de houder heen en ligt dus nergens op aan. Daarbij, en misschien daardoor, komt de kabel dus lang niet op spanning. Kort om: de parkeerrem doet het niet. Nu heb ik het vermoeden dat het gewoon de verkeerde kabel is waarvan de mantel te dun is zodat hij door het gat in de houder heen past ipv erop aan te liggen. Maar het zou natuurlijk kunnen dat ik ergens iet mis, wellicht een vulplaat of -ring. Moet er op de oranje streep iets zitten anders dan de houder met twee gaten erin?:

 

Heeft iemand wellicht de orginele onderdeelnummers van de parkeerremkabels (zowel L als R) voor mij? Dan wel onderdeelnummers van kabels waarvan we weten dat ze APK-waardig werken in een XM?

Ter info: het betreft een S2, TCT automaat van mj 97.

Mercí,

Glenn

Marc Alsemgeest
afbeelding van Marc Alsemgeest
  • 2.1 TD Break Bleu Mauritius 1997
  • 2.1 TD Berline Gris Graphite 1999
  • C4 coupé Bleu Oriental Nacre 2004
RE: Welke handrem-parkeerremkabels?

Als je hier je VIN invult, vind je het waarschijnlijk zo.

Voorgangers: BX 19D: SR-39-ZY (rood); XM 2.1TD YS-93-GH(Berline Rouge); XM 2.1TD HL-LR-66(Berline Noir Verni); XM 2.1TD JN-SP-74(Break Vert Vega); XM 2.1TD 08-RD-VZ(Break Vert Vega); XM2.1TD 12-DF-FK (Break, Vert Vega)