wimb en z'n La Soixante.

2590 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
La Noir Verni
afbeelding van La Noir Verni

Inmiddels uit ervraring weet ik dat klussen aan meerdere XM's niet werkt hoor. Dit zijn toch wat compexere reparaties die bij tegenslag veel tijd in beslag nemen waardoor er een in het gedrang komt. Ik stel voor dat jullie bij Jeroen tegen die tijd een andere datum plannen...

wimb
afbeelding van wimb

Niet zo paniekerig Mike. Jeroen heeft een extra set draagarmen. Die kunnen vantevoren van rubbers voorzien worden. Dat scheelt enorm in de tijd. ;-)

Lucas Unger
afbeelding van Lucas Unger

Toch, als er een bout afbreekt in de kappen sta je mooi te kloten. Dat overkwam mij de laatste keer. Gelukkig stond er een passende sloper naast de deur waar ik een kap van kon pakken inclusief vervangende bout.

wimb
afbeelding van wimb

Lucas, dat is bij La Soixante ook gebeurd. ;-) Plus dat de kap zat vastgerot aan het blok eronder. Heerlijk die ongewenste chemische verbindingen, not. :evil:
Maar werken zonder tijdsdruk is goed voor de bloeddruk en het eindresultaat. We blijven tenslotte amateurs. ;-)

Lucas Unger
afbeelding van Lucas Unger

Bovendien heb je bij de sleutelclub een brug waarmee je op een prettige hoogte kunt werken, scheelt ook een hoop.

wimb
afbeelding van wimb

Je hebt gelijk. Het is op zich geen al te moeilijke klus maar je moet wel goed voorbereid zijn. Een brug is dan niet eens het belangrijkste.
Dus de avond er voor flink in de kruipolie, extra bouten, etc.

La Noir Verni
afbeelding van La Noir Verni

Over welke kap hebben jullie het? Is daar misschien een foto van Wim?

Kun je die kap misschien op onderstaande foto's zien bijvoorbeeld:

IMAGE(http://www.mijnalbum.nl/GroteFoto-CDXKCP4Y.jpg)
IMAGE(http://www.mijnalbum.nl/GroteFoto-7FEU7PGV.jpg)

Jeroen78
afbeelding van Jeroen78

Mike,

Die kap (lagerschaal) is net op de 1e foto te zijn bij de stabilisatorstang.
Door dat blok gaat ook je stabilisatorstand heen. De kant van de draagarm zit vanaf boven met 2 bouten vast.

Groetsjes Jeroen[/img]

wimb
afbeelding van wimb

Die kap zit vrijwel in een rechte lijn boven de bok. Maar de bouten gaan er van onderaf in. Zijn dus erg lange dingen. :?

Jeroen78
afbeelding van Jeroen78

Idd Wim
ze zitten van onderaf erin. zag het verkeerd op het plaatje. die van de stabilisatorstang zitten er van boven in.

Lucas Unger
afbeelding van Lucas Unger

Die dus:
IMAGE(http://www.lucasunger.com/CF/draagarmkap.jpg)

wimb
afbeelding van wimb

Ik ga weer 'ns terug on topic, dus terug naar La Soixante.
Ik had van de week een pakking voor het gasklephuis besteld. En omdat ik toch bezig was en het het geld ook niet is, meteen een inlaatspruitstukpakking. En wat je besteld heb moet je gebruiken. ;-) Dus heb ik gisteravond de geplette smurf van het gasklephuis vervangen door een echte pakking en ik zou meteen die andere even doen. Althans, dat dacht ik. Die spruitstukpakking was een soort hard teer geworden zodat ik ruim een uur bezig ben geweest om de stukjes te verwijderen met veel liefde, geduld, kruipolie, bijbelse teksten en een scherm Stanley mes. :twisted: But mission succeeded en vanavond een rit gemaakt. Met de behandeling van de afgelopen dagen is ze een heel andere dame geworden. Het opvallendste is toch wel dat het binnen veel stiller is. :lol:

La Noir Verni
afbeelding van La Noir Verni

Fijn hoor Wim! Echte limousine dus! En bedankt dat ik je topic mocht bevuilen, alhoewel, wat extra foto's in jouw topic is nooit weg :mrgreen:
Thanx, Lucas en Jeroen:wink:

eXpelliarMus
afbeelding van eXpelliarMus

8)

Citrophile
afbeelding van Citrophile

La soixante wordt straks la soixante mille :wink:.

Het zijn de kleine puntjes op de i zetten en je krijgt een hoop plezier voor terug :wink:.

Goed bezig Wim :D.

wimb
afbeelding van wimb

Vanmiddag weer 'ns de beunclub bezocht. En nee Gomp, niet omdat m'n bed daar staat. :meneus:
Ik moest de flenzen van de uitlaatdelen nog dichtkitten om gezeur met Appie Ka straks te voorkomen. En als een soort bezigheidstherapie het achterste HA-blok gedemonteerd. Zoals ik in het café al zei is dat best te doen. Je moet alleen godsgruwelijk veel loshalen:
- de rechter HA-leiding moet van het subframe los,
- de aanvoerleiding naar de hoogteregelaar moet los,
- daarvoor moet de hoogteregelaar zelf los.
- natuurlijk moeten de linker en rechter HA-leiding uit het blok alsmede de aanvoerleiding,
- achter (letterlijk ACHTER) het blok een kunststof klem voor de HD-leidingen. Eentje waar nog zo'n borgkap overheen gaat die je met een schroevendraaier loswipt. Maar er is amper plaats om een schroevendraaier te kunnen bewegen.
En dan kun je onder het citeren van veel bijbelteksten het blok er voorzichtig tussenuit laveren. Schoonmaken is een centje van een fluit, een hoogteregelaar is moeilijker. :shock:
Daarna in dezelfde volgorde terugmonteren. Echter, die korte HD-leidingen zijn ACHTER dat blok door elkaar heen gestoken. Dus toen ik alles terug had geplaatst en had proefgegymnastiekt, kreeg ik dat eerdergenoemde leidinkje niet meer in dat kunststof blokje. Klopt want ik had hem over een ander leidinkje gestoken in plaats van er onder. :evil:
Een dik uur later zat alles wel goed.
De solenoid had ik op de werkbank getest en die was overleden. Dus die van Roger gebruikt.
Als laatste nog even de voorste geprobeerd en die klikte er vrolijk op los.
Tijd voor de proefrit: stuiter de stuiter want ik was vergeten de steker voor vast te zetten. :oops: Gelukkig had ik achter wel vast geprikt ander had ik weer een uurtje kunnen uitbouwen. :roll:

eXpelliarMus
afbeelding van eXpelliarMus

Lekker gebeund dus. 8)

gomp
afbeelding van gomp

mooi werk Wim. Hoe heb je dat ding overigens op de werkbank getest?

Citrophile
afbeelding van Citrophile

Idd een goede bezigheidstherapie :D.

Voor een goede schoonmaaksactie ga ik wel 2x hydrorincage achter elkaar erin doen :wink:, want ik heb de tijd niet om alles onderuit te halen.

wimb
afbeelding van wimb

Citrophile zegt:

Voor een goede schoonmaaksactie ga ik wel 2x hydrorincage achter elkaar erin doen :wink:, want ik heb de tijd niet om alles onderuit te halen.

Tijd heb je niet, die maak je. :lol:
Maar ik denk dat het wel verstandig is om er een keer een dag voor te reserveren. Achter boven op het subframe lopen een aantal HD-leidingen. Als je bezig bent kun je die inspecteren op roest, net als de rest van die ruimte. En je leert er je auto weer beter door kennen, ik kan nu de leidingen van de afbeeldingen van service.citroen herkennen. ;-)

wimb
afbeelding van wimb

Tijd voor een kort rijverslagje.
Afgelopen zondag ben ik naar Eindhoven Airport gereden en La Soixante leek beter te veren. Maar het is een weg die ik niet goed ken.
Vandaag met madame via de N236 naar het werk. Omdat ik die weg met z'n hobbels en dergelijke wel goed ken het veer- en rijgedrag 'objectief' kunnen beoordelen. Samenvatting: WAAAUUWWW!!! :wave:
Afgelopen zondag heb ik het ABS-blok en de remmen ontlucht. Voor kwam weer bruinige LHM uit, achter was mooi gifgroen. Alleen lijkt ze nu minder te remmen. :roll:

stooftaker
afbeelding van stooftaker

klinkt goed Wim!
nu nog wat minder chocolade in je veerleidingen en wat meer absinth :wink:

Citrophile
afbeelding van Citrophile

Mooi dat het beter lijkt te veren, ben daarmee nu voorzichtig omdat het goed veren tussen je oren zit :lol:.

Mijn ABS blok moet ik nog eens een keer ontluchten, dat doe je dus door de 2 bouten een slag of helemaal los te draaien?

Mijn ervaring is ook dat de remmen het minder doen na het schoonmaken met remmenreiniger. Als ze goed warm zijn geweest dan remt het weer als vanouds :wink:.

wimb
afbeelding van wimb

Haynes en Olving zijn onduidelijk over het ontluchten van het ABS-blok. Ik heb inderdaad die bovenste 2 bouten een slag losgedraaid en met draaiende motor geremd (business as usual). Maar er gebeurde eigenlijk niets.
Ik wil het nog een keer doen, maar dan ontluchten via de remmen omdat ik vermoed dat de drap van ABS-blok naar remmen gaat.
To be continued....

maartenh
afbeelding van maartenh

Had de abs computer niet de functie ontluchten via een lexia? :oops:

Lignage
afbeelding van Lignage

Alleen voor het vorige type ABS, niet voor Teves.

Modeljaar 1996 ORG.NR. 6750®
Het ABS van leverancier "Bendix" wordt vervangen door "Teves" op alle typen behalve V6.24. Ontluchten van het ABS-blok is niet meer mogelijk, de ABS-computer is gemonteerd op het blok zelf, een veiligheidsrelais is gemonteerd op de voeding op de accubak en tenslotte wordt van nieuwe snelheidssensoren gebruik gemaakt.

wimb
afbeelding van wimb

maartenh zegt:

Had de abs computer niet de functie ontluchten via een lexia? :oops:

Niet dat ouwe stoomslagschip van mij. Maar zo'n nieuwerwetse V6 waarschijnlijk wel. Je weet wel, zo eentje waarbij je af en toe de kleppen moet stellen.

wimb
afbeelding van wimb

Vandaag de rechter motorsteun boven vervangen omdat de oude vrijwel helemaal doorgescheurd was:
IMAGE(http://lh6.ggpht.com/_x-QY8VJX8Gw/TIJCId-SvzI/AAAAAAAAB0Y/sShMwm6tugA/DSCN1692.JPG)
:shock:
Fluitje van een cent, niet verwacht dat het zo soepeltjes zou gaan. Oude rubber eruit gedruk, stalen ring doorgezaagd en eruit gewipt in dik 15 minuten. 8) Nieuwe had ik in de vriezer gelegd en die ging er relatief makkelijk in. Intussen was Maarten ook langsgekomen en het laatste stukje even bij de beunclub gedaan.
Tijdens de demontage zag ik dat het rubber onder de aluminium poot ook in tweeën was gescheurd. :badday: Nou ja, maandag bestellen en van de week die ook even monteren. Is ongeveer een uurtje werk. ;-)

Citrophile
afbeelding van Citrophile

Het is beter dat je er nu achter komt dan op een later moment :wink:.

wimb
afbeelding van wimb

Ik vermoed dat ik al sinds ik de dame heb met gescheurde rubbers rondrijd. :roll: Neemt niet weg dat ik het wel zo snel mogelijk op orde wil hebben, ze zitten er niet voor niets.

Pagina's