Mechuccio's XM 2.0 16V LPI G3

421 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
Benzzie
afbeelding van Benzzie
Re: XM 2.0 16V LPI G3

Super, staat echt mooi dat leer.
Waar heb je z'n mooi compleet setje weten tescore man :o
Ik ben ook al een tijdje op zoek voor mijn Dame :oops:

Xsara Coupe
afbeelding van Xsara Coupe
Re: XM 2.0 16V LPI G3

Roep dan wat harder! Ik heb nog een setje staan compleet met zwart tapijt :wink: :lol: :mrgreen:

Serie 3, dus geschikt voor zowel een xm met als zonder zij-airbags..

gomp
afbeelding van gomp
Re: XM 2.0 16V LPI G3

Ik had het al een jaartje ofzo in de schuur staan en geloofde het wel. 2 interieurs is wat veel van het goede. Ik heb nog overwogen om alleen de panelen in mijn 16v tegebruiken maar om dezelfde reden als ik in de v6 alcantare panelen met het zwarte leer heb vond ik het wel mooi zo.

Chef hier is er helemaal happy mee en hebben prima zaken kunnen doen met gesloten beurs wat wel een fijne manier is. Hij tevreden, ik tevreden. Ziet er mooi uit hoor! Als je aan de poets gaat, wat niet nodig is want dat was al gedaan vlak voro je het meenam, zorg er dan voor dat het niet eng gaat glimmen.

Enige wat je nu echt nog nodig hebt is dat leren stuur en de houten pook. Echt, das een wereld van verschil. leer stuur ligt veel fijner in de hand en de houten pook is iets dikker dan de zwarte en is ook veel prettiger.

Xsara Coupe
afbeelding van Xsara Coupe
Re: XM 2.0 16V LPI G3

Interieur ziet er trouwens top uit in je auto en ziet er kwalitatief ook nog erg goed uit! Lederen stuurtje heb ik wel over eventueel. Niet helemaal smetteloos trouwens! Houten pookknoppen moet ik er ook nog voldoende hebben.. Pakt veel prettiger zoals michiel al aangaf!

@Gomp: wat is dan de reden dat je ze niet over zet, die panelen?

gomp
afbeelding van gomp
Re: XM 2.0 16V LPI G3

Het interieur is gisteravond nog stevig gepoetst. na een jaar in de garagebox was het wat vuil geworden en toen een vriendin van me dat spul dus aan het klaar zetten was vond ze dat wat te vies en werd er dus een paar uur stevig op gepoetst :lol:

Zwart leer zitwerk omdat ik dan gewoon zonder enige vrees door de voedselstraat kan en hout en ander klusspul kan vervoeren op de achterbank
Alcantara panelen omdat ik geen zin heb in swappen, zit er nu nog in vanaf de fabriek en dus gewoon goed, maar voornaamste reden... alles zwart maakt het me teveel doodgravers uitvoering.

In de 16v heb ik de sx grijze panelen erin zitten met bovenin wat weggesneden stof waar het hout is gemonteerd. Dat geeft gewoon net ff wat meer licht en contrast zo'n duo tone

Dit set wat nu weg is had ook gaatjes in de achterpanelen voor zwengels en dat kwam nu wel mooi uit. Het is iig helemaal compleet incl. de lampjes. Handbediend is ook goed genoeg als je de stoel eenmaal goed hebt staan. Enige grote voordeel van elektrisch bediend is dat het traploos is, gaat het echter kapot dan kun je dus ook niks met die stoel qua verstelling.

Xsara Coupe
afbeelding van Xsara Coupe
Re: XM 2.0 16V LPI G3

Of met een lege accu :mrgreen:

Ziet er goed uit zo in ieder geval!

wimb
afbeelding van wimb
Re: XM 2.0 16V LPI G3

Elektriek gaat noooooit stuk in een Franse auto. :shock: :mrgreen:

Xsara Coupe
afbeelding van Xsara Coupe
Re: XM 2.0 16V LPI G3

Vandaar ook dat ik jou binnenkort niet nodig heb om de kabeltjes bij de achterklepdoorvoer te maken :lol:

Citroën-das-pas-fën
afbeelding van Citroën-das-pas-fën
Re: XM 2.0 16V LPI G3

Heel mooi setje in prachtige conditie inderdaad! Gefeliciteerd Meccuchio. Leuke hobby he, het opwaarderen van een VSX? De mijne is ook al bijna Exclusive :mrgreen:
BTW: Begrijp ik nou dat jij nog een setje zwart leren deurpanelen hebt, Michiel? If so, zou je me dan willen PBen?

  XM 3.0 V6 12 klepper. An oldie but a goodie.
  • Turbo's blazen.
  • Schokbrekers zuigen.
  • V6-en huilen.
wimb
afbeelding van wimb
Re: XM 2.0 16V LPI G3

Net nu ik een compleet setje heb. Zit alleen nog een achterklep omheen. :wink:

gomp
afbeelding van gomp
Re: XM 2.0 16V LPI G3

Yep, ik heb nog een set exclusieve panelen met hout hout maar helaas, dat hoort bij het set in mijn auto... Die zwarte panelen staan nu naast het alacante meubilair keurig verpakt in linnen en folie op zolder bij pa en ma... Ruimte is een schaars iets. Wat zouden die graag zien dat ik een ander merk ga rijden zeg :mrgreen:

mechuccio
afbeelding van mechuccio
  • XM V6 24v Exclusive 1999 50-DJ-HX
Re: XM 2.0 16V LPI G3

Ja ik ben echt zeer content met deze prachtige set! Dat zit weer vorstelijk :) Maar ik moet wel nog een ding doen en dat is twee plaatjes maken om de vangers van de rugleuning van de bank naar binnen te verplaatsen, dat doe ik morenmiddag en dan is het echt af.

Het setje is trouwens inderdaad heel erg schoon maar dat mequiars spul conditioneert het leer, daar gaat het niet van glimmen, het blijft mooi mat maar het leer wordt echt heel zacht en soepel en ziet er na zo'n behandeling echt als nieuw uit. Dat stomme spul waar je je leer mee opglimt heb ik bij de BX wel eens een keer per ongeluk gebruikt. Als je dan instapt en meteen rechts aan de auto er weer uitflikkert omdat het leer zo glad als een spiegel geworden is en je gewoon je auto doorglijdt weet je wel dat je dat spul niet had moeten kopen :roll:

@Xsara Coupe, dat stuurtje daar heb ik wel interesse in maar dat moet even wachten. Ik moet nu de voorruit nog laten vervangen en wellicht nog de dorpel rechtsachter bij de benzinetank laten lassen, vorig jaar bij de APK zat dat al op het randje, links onder de bestuurdersstoel de dwarsbalk moest wel gelast worden en dat is ook heel erg goed gedaan en de dorpel links was al eens gedaan. Maar goed, beide klussen zijn van de categorie uitbesteden en APK eis dus die moeten nu even de voorrang krijgen :)

mechuccio
afbeelding van mechuccio
  • XM V6 24v Exclusive 1999 50-DJ-HX
Re: XM 2.0 16V LPI G3

Vandaag ben ik met het 2-fasen mequiars leerverwennerij aan de gang gegaan en niet alleen het leer maar ook mijn handen zijn weer helemaal soepel en zacht :)
Maar dat maakt toch even een verschilletje hoor, nu is het interieur niet alleen schoon maar het leer is ook weer zo zacht en soepel, alsof het gisteren van de koe getrokken is, wat zeg ik, alsof het nog om de koe heen zit zo fijn!
Het is een uurtje wrijven maar dan heb je ook wat.

IMAGE(http://www.mechuccio.nl/foto/citroen/xmbreak/leer2/thumb/IMAG0637.jpg)
IMAGE(http://www.mechuccio.nl/foto/citroen/xmbreak/leer2/thumb/IMAG0644.jpg)
IMAGE(http://www.mechuccio.nl/foto/citroen/xmbreak/leer2/thumb/IMAG0638.jpg)
IMAGE(http://www.mechuccio.nl/foto/citroen/xmbreak/leer2/thumb/IMAG0639.jpg)
IMAGE(http://www.mechuccio.nl/foto/citroen/xmbreak/leer2/thumb/IMAG0640.jpg)
IMAGE(http://www.mechuccio.nl/foto/citroen/xmbreak/leer2/thumb/IMAG0641.jpg)
IMAGE(http://www.mechuccio.nl/foto/citroen/xmbreak/leer2/thumb/IMAG0642.jpg)
IMAGE(http://www.mechuccio.nl/foto/citroen/xmbreak/leer2/thumb/IMAG0643.jpg)

Verder, en dat is eigenlijk wat belangrijker maar eens even uitgezocht hoe het nu precies zit met het koelvloeistof verlies, want handig is het niet en van tijd tot tijd was het zelfs zorgelijk.
Pa had zo'n druktester geregeld die je op de radiateur zet zodat je vervolgens druk in het systeem kunt pompen en verhip, direct begon het te stromen. Wat blijkt, de slang vanaf het thermosthaathuis naar de kachelradiateur had een piepklein scheurtje onder de slangenklem, je zag het daar nooit lekken aangezien er met een koude motor niet voldoende druk op het systeem staat en met warme motor het beetje koelvloeistof dat er uit komt meteen verdampt, maar rijdend was het toch wel goed voor een liter per 400 kilometer. Dus dat slangetje iets ingekort, nogmaals de druktest gedaan en toen bleef hij keurig en heel erg lang op druk staan. Tsja, dan is zo'n blok kennelijk nog steeds niet af na ruim 4 ton. Zaterdag haal ik mijn nieuwe motor op, ik ben benieuwd hoe lang die op de plank gaat blijven liggen want die gaat er pas in als deze de geest geeft :)

druk opbouwen
IMAGE(http://www.mechuccio.nl/foto/citroen/xmbreak/lekkage/thumb/IMAG0645.jpg)

Ah! de boosdoener!
IMAGE(http://www.mechuccio.nl/foto/citroen/xmbreak/lekkage/thumb/IMAG0647.jpg)

Stukje korter
IMAGE(http://www.mechuccio.nl/foto/citroen/xmbreak/lekkage/thumb/IMAG0646.jpg)

En nu blijft ie mooi op druk.
IMAGE(http://www.mechuccio.nl/foto/citroen/xmbreak/lekkage/thumb/IMAG0648.jpg)

Mark
afbeelding van Mark
  • V6 '94 Rouge Griott Nacré
  • V6 '91 Gris Dolmen R.I.P.
Re: XM 2.0 16V LPI G3

Zelfde soort geintje had mijn vrouw onlangs ook met d'r Clio, alleen moest daar elke 200 km circa 3/4 liter koelvloeistof bij (in haar geval elke dag). 2 avonden aan het zoeken geweest en niks kunnen vinden, derde dag in de morgen naar de garage gereden om de uitlaatgassen te laten meten, monteur hangt de meter erin, vraagt of ik beetje gas wil geven en met dat ik aan de gaskabel trek krijg ik me daar een fijn straaltje kvs over mijn hand heen :o (ik had voorheen telkens met de motor uit lopen zoeken........)

btw, heb je stoelverwarming? met leer is het in de winter niet echt fijn zonder verwarming.......

Je vais reussir, tout simplement parce que je refuse de perdre.

mechuccio
afbeelding van mechuccio
  • XM V6 24v Exclusive 1999 50-DJ-HX
Re: XM 2.0 16V LPI G3

Ja die kleine lekkages kunnen geniepig zijn, je kunt stiekem best veel verliezen zonder dat je kunt zien waar.
Stoelverwarming heb ik niet maar die koude rug kan ik wel even aan, in de BX heb ik ook leer en geen stoelverwarming, die stoelen zijn wel wat minder dik dus wellicht wat eerder ontdooit, het is even schrikken maar ze warmen vrij snel op naar lichaamstemperatuur. In de zomer vind ik ze overigens erger als ie lekker heeft staan bakken in de zon, als je dan met je korte broek instapt en lekker met je benen contact maakt met het gloeiende leer dan is dat wel heftig. Maar het zit gewoon het allerfijnst en ziet er het beste uit, althans, dat is mijn bescheiden mening :) die ongemakken die erbij horen duren gelukkig maar kort over het algemeen.

BasisBIX
afbeelding van BasisBIX
  • BX 19 GT '85
  • XM 2.0 TCT au. '94
  • CX 2400 GTI '82
  • BX 14 '89
  • AX 1.4 Rallye '96
  • XM 3.0 V6 '89
Re: XM 2.0 16V LPI G3

Leer ziet er netjes uit! 8)

Wat is dan precies voor spul?

mechuccio
afbeelding van mechuccio
  • XM V6 24v Exclusive 1999 50-DJ-HX
Re: XM 2.0 16V LPI G3

Deze cleaner en Deze conditioner.
Ik zweer erbij, ik heb zoveel leerconditioners geprobeert maar deze maakt zelfs van zwaar uitgedroogd leer weer een keurig zacht velletje Zelfs wanneer het leer al schraal begint te worden krijg je het weer mooi ermee.

Timo1990
afbeelding van Timo1990
Re: XM 2.0 16V LPI G3

Zeeer mooi dat leer! 8)

Xsara Coupe
afbeelding van Xsara Coupe
Re: XM 2.0 16V LPI G3

Mooi hoor!
Dat spul werkt inderdaad super, maar gliptone werkt nog echt een stapje beter! Wellicht een idee voor volgende keer? :wink:

mechuccio
afbeelding van mechuccio
  • XM V6 24v Exclusive 1999 50-DJ-HX
Re: XM 2.0 16V LPI G3

Ik sta altijd open voor betere suggesties!
Toevallig viel me vanmorgen op dat ik de achterkant van de bank vergeten ben te behandelen, het verschil tussen behandeld en onbehandeld is wel een foto waard. Zal dat straks even maken. Als dat gliptone nog beter is dan ben ik vanzelf om :)

Xsara Coupe
afbeelding van Xsara Coupe
Re: XM 2.0 16V LPI G3

Gliptone is echt super..
Colourlock schijnt zelfs NOG een stapje hoger te zijn... Maar gliptone is gewoon erg betaalbaar en een van de beste producten op de markt...

stooftaker
afbeelding van stooftaker
Re: XM 2.0 16V LPI G3

Ik gebruik altijd Riwax, voor mij altijd prijstechnisch erg gunstig vanwege de bekendheid met 1 van de vertegenwoordigers :wink:

mechuccio
afbeelding van mechuccio
  • XM V6 24v Exclusive 1999 50-DJ-HX
Re: XM 2.0 16V LPI G3

Jeuj! Ik heb een nieuw aggegraat voor de tante!
Vanorgen om 9:30 met Pa naar de donor gereden en maar lekker gaan plukken, blokje liet zich gewillig uit het huisje plukken.
Mooi momentje was dat we de rechterveerbol los wilden schroeven omdat die net een beetje boven een bout van de rechter motorsteun hangt. Een paar klappen op de bol was niet al teveel sjoege, wel bewegen maar soepel ging het niet. Nou staat die auto al zeker 3 jaar onbewogen op zijn plek dus we dachten dat de druk wel van het systeem af was, ook omdat we de drukregelaar al losgeschroefd hadden. Maar nope... dat antizinksysteem is toch wel een byzonder iets... PA schroeft het leidinkje van de veerpoot los, een doffe knal en we werden beide getrakteerd op een imposante LHM douche :) nou ruikt dat spul lekker en voelt het goed aan op de huid dus we hebben er maar even van staan genieten, toen ie klaar was met spuiten ging het verder gesmeerd :wink:

IMAGE(http://www.mechuccio.nl/foto/citroen/xmbreak/pdmemu/thumb/IMAG0659.jpg)
IMAGE(http://www.mechuccio.nl/foto/citroen/xmbreak/pdmemu/thumb/IMAG0660.jpg)
IMAGE(http://www.mechuccio.nl/foto/citroen/xmbreak/pdmemu/thumb/IMAG0661.jpg)
IMAGE(http://www.mechuccio.nl/foto/citroen/xmbreak/pdmemu/thumb/IMAG0662.jpg)
IMAGE(http://www.mechuccio.nl/foto/citroen/xmbreak/pdmemu/thumb/IMAG0663.jpg)
IMAGE(http://www.mechuccio.nl/foto/citroen/xmbreak/pdmemu/thumb/IMAG0664.jpg)
IMAGE(http://www.mechuccio.nl/foto/citroen/xmbreak/pdmemu/thumb/IMAG0665.jpg)
IMAGE(http://www.mechuccio.nl/foto/citroen/xmbreak/pdmemu/thumb/IMAG0666.jpg)
IMAGE(http://www.mechuccio.nl/foto/citroen/xmbreak/pdmemu/thumb/IMAG0667.jpg)
IMAGE(http://www.mechuccio.nl/foto/citroen/xmbreak/pdmemu/thumb/IMAG0668.jpg)
IMAGE(http://www.mechuccio.nl/foto/citroen/xmbreak/pdmemu/thumb/IMAG0669.jpg)
IMAGE(http://www.mechuccio.nl/foto/citroen/xmbreak/pdmemu/thumb/IMAG0670.jpg)

wimb
afbeelding van wimb
Re: XM 2.0 16V LPI G3

Wat komt dat me bekend voor. 8) En zie ik het goed dat de donor airco heeft?

La Noir Verni
afbeelding van La Noir Verni
Re: XM 2.0 16V LPI G3

Dramatische foto's zeg, heeft de donor ooit in brand gestaan ofzo? Wel fijn voor je dat je een goed blok hebt!

mechuccio
afbeelding van mechuccio
  • XM V6 24v Exclusive 1999 50-DJ-HX
Re: XM 2.0 16V LPI G3

Nee, deze auto zou er na een wasbeurt nog fantastisch uitzien zelfs, je kent wel van die bomen waar als je je auto er een nacht onder zet van die plakkerige zooi uit komt vallen, geen idee welke dat precies zijn maar bij mij in de straat staan er een paar, ik weet welke parkeerplaatsen ik moet mijden maar soms heb je geen keuze en kun je de dag erna dus de wasbox in want dat spul is echt smerig, zeker op je ruiten is het irritant en je krijgt het er met de wissers niet vanaf. Onder zo'n type boom staat deze auto al 3 jaar geparkeerd, er zit dus een hele heeele dikke plakkerige laag shit op.

@Wim, jep dit is dezelfde auto waar ik mijn ecc set uit geplukt heb, de rest van de airco ligt inmiddels ook in mijn kofferbak :wink:

mechuccio
afbeelding van mechuccio
  • XM V6 24v Exclusive 1999 50-DJ-HX
Re: XM 2.0 16V LPI G3

Een van de best bewaarde geheimen uit de XM wereld is dat iedere versnellingspookknop eigenlijk van hout gemaakt. is, om zo'n fijne houten knop te bedienen hoef je alleen maar voorzichtig het dunne rubberen laagje weg te schuren en voor het mooi de knop even te behandelen met blanke lak of iets dergelijks.

Voor:
IMAGE(http://www.mechuccio.nl/foto/citroen/xmbreak/pook/thumb/IMAG0681.jpg)

Na:
IMAGE(http://www.mechuccio.nl/foto/citroen/xmbreak/pook/thumb/IMAG0682.jpg)

Het korte rubberen staafje kun je zo uit de knop trekken met wat moeite, de pook is dan iets korter wat (vind ik persoonlijk) iets lekkerder schakelt.

Ik heb hem afgelakt met transparante binnenbeits met zijdeglans, hij is nu iets donkerder dan een originele pookknop maar dat voel je niet en ik vind het bij het zwarte leer wel kek staan, ik heb nog geen foto van het afgelakte eindresultaat gemaakt, dat zal ik morgen nog even doen.

wimb
afbeelding van wimb
Re: XM 2.0 16V LPI G3

:shock: Rare jongens die Fransen: aan zo'n luxe houtknop hebben ze dus gewoon minder werk gehad.

mechuccio
afbeelding van mechuccio
  • XM V6 24v Exclusive 1999 50-DJ-HX
Re: XM 2.0 16V LPI G3

Het is ook maar een geintje hoor :wink:
In de XM waar mijn nieuwe motor uit komt zat een houten pookknop maar die was nogal smerig geworden met mos en dergelijke, heb hem maar even geschuurd en behandeld. De oude pookknop heb ik er even naast gezet om te kijken of ik dat rubberen staafje om wilde zetten of niet, heb het maar gelaten :)

Mark
afbeelding van Mark
  • V6 '94 Rouge Griott Nacré
  • V6 '91 Gris Dolmen R.I.P.
Re: XM 2.0 16V LPI G3

:grijns: ik had die grap wat langer volgehouden. Je roept 'ik denk erover om een houten pookknop te gaan monteren' gelijk vliegen er vier man op af die er nog wel een te koop hebben en dan kom je een paar dagen later met dit. Ik had het nog veel langer voor mezelf gehouden. :mrgreen:

Je vais reussir, tout simplement parce que je refuse de perdre.

Pagina's