DAB radio in XM

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
XM1999
afbeelding van XM1999
  • V6 24 V Exclusive handgeschakeld 01-1999 Gris Silex
DAB radio in XM

Mijn aankomende partner heeft de origine Citroen-radio maar ik wil toch graag al zoevend naar DAB+ luisteren en Franse chansons afspelen op Spotify.Heeft iemand ervaring met Apple Carplay montage in zijn voiture?Types, modellen? Waaraan te denken?

Weet iemand ook speciale inbouw garages want ik ben zelf geen electronica-audio man.

Alvast dank!
 

Marc Alsemgeest
afbeelding van Marc Alsemgeest
  • 10 XM's in bezit gehad, waarvan 8 gereden. Totaal ca. 2.000.000 km.
  • Nu C6 2.2 HDi, zwart
RE: DAB radio in XM

Inbouw radio in XM is simpel. Elke enkel DIN past er zo in. Aansluiting is soms even pielen, maar dat komt meestal omdat de vorige er een zootje van heeft gemaakt. Als je geluk hebt is het plug and play.

In enkel DIN zijn goede DAB+ radio's te vinden, die ook nog een Bleutooth connectie kunnen maken, zodat je niet hoeft te rommelen met je telefoon.

Voorgangers: BX 19D: SR-39-ZY (rood); XM 2.1TD YS-93-GH(Berline Rouge); XM 2.1TD HL-LR-66(Berline Noir Verni); XM 2.1TD JN-SP-74(Break Vert Vega); XM 2.1TD 08-RD-VZ(Break Vert Vega); XM2.1TD 12-DF-FK (Break, Vert Vega)

Feije
afbeelding van Feije
RE: DAB radio in XM

Je zou ook nog een klepje van een type 1 kunnen monteren. Dan kun je een dubbeldin-radio in je XM zetten. Dan ben je al helemaal van alle moderne gemakken voorzien. 

Mark
afbeelding van Mark
  • V6 '94 Rouge Griott Nacré
  • V6 '91 Gris Dolmen R.I.P.
RE: DAB radio in XM

Inbouwen hoef je normaliter niet naar een speciale inbouw garage voor. Voor iemand die dit vaker gedaan heeft is dit geen hele grote uitdaging, en ellicht is er wel iemand ie je wil helpen. Ik kan het ook voor je doen, ik woon in de omgeving Achterhoek. Mocht je interesse hebben dan stuur maar een prive bericht. Heb zelf geen XM meer maar kan ze wel dromen  

Apple carplay is een functie die in de radio ingebakken zit, enige wat je daarbij nodig hebt is een iphone.

Je vais reussir, tout simplement parce que je refuse de perdre.