lekkage links achter bij het gebogen raampje

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
mustangrider
afbeelding van mustangrider
lekkage links achter bij het gebogen raampje

Dag XM liefhebbers 04-05-2010

Ik heb afgelopen zaterdag een xm v6 automaat (stoffen bekleding)uit 1999 gekocht alles leek redelijk in orden. Omdat ik nog een xm v6 met lederen bekleding heb staan, met een defecte automaat,had ik besloten om de lederen bank en stoelen om te ruilen.Toen ik de achter spiekers los haalde zodat ik de zijkanten van de rug los kon halen ontdekte ik dat er water bij het linker gebogen achterruit naar binnen kwam,tijdens een regenbui, en zo tezien was dit ruitje al eens vervangen. Of het water nu via het raampje of elders (dakgootje) binnen kwam kon ik niet ontdekken. Nu mijn vraag, hoe kan ik dit ruitje waterdicht krijgen moet ik het ruitje er uithalen? Hoe krijg ik dit er uit zonder dat het raampje breekt, dit zit immers gekit. Is er een truc voor? Of is het handiger om dit te laten doen?
nog een vraag hoe kan ik op een redelijke manier de voor stoelen verwisselen?

xmbreak
afbeelding van xmbreak
Re: lekkage links achter bij het gebogen raampje

mustangrider zegt:

nog een vraag hoe kan ik op een redelijke manier de voor stoelen verwisselen?

Twee moertjes van de rails voor en 2 moertjes achter los draaien. Even kijken hoe het zit met de veiligheidsriem, maar daar kom je wel uit.

Mark
afbeelding van Mark
  • V6 '94 Rouge Griott Nacré
  • V6 '91 Gris Dolmen R.I.P.

Dag Rider (dat Mustang laat ik er volledigheidshalve even af :P )

Kun je precies aangeven waar het water naar binnen komt. Echte regengoten heeft een XM niet. Een foto ter verduidelijking is ook welkom, evenals foto's van je voiture. Daarvoor gelieve in dit deel http://www.xmclub.nl/forum/viewforum.php?f=8 een eigen topic voor aanmaken.

Je vais reussir, tout simplement parce que je refuse de perdre.

Mark
afbeelding van Mark
  • V6 '94 Rouge Griott Nacré
  • V6 '91 Gris Dolmen R.I.P.

zegt:

ik heb de boel al zo veel mogelijk los gehaald maar ik kan niet zien waar het water vandaan komt dan alleen bij het achter ruitje zie ik water tussen het ruitje en het frame daar waar het ruitje gekit zit.

Is en blijft lastig te zeggen hoe dit nu kan zonder foto's.
Heb je al geprobeert om in de auto te gaan zitten en door iemand water met een tuinslang op de zijruit te laten lopen? Misschien dat je het dan kunt zien waar het langs loopt.

zegt:

Ik heb inmiddels meer dingen die gedaan moeten worden bv de lhm pomp lekt aan de bovenkant daar waar er een leiding de pomp in gaat. Het lijkt er op dat er een dubbele nippel zit een die lijkt van kunststof te zijn en zit in de pomp gedraaid en daar in zit een nippel/wartel die de olie leiding bevestigt en zo te zien lekt hij olie tussen de pomp en de eerste wartel. Is deze lekkage nog te verhelpen of moet de pomp dan vervangen worden?

Dit zag ik zaterdag ook bij John's LHM pomp, alleen heb ik geen idee of dit nu een kunstof of metalen wartel is......
Aandraaien ging igg niet.

Je vais reussir, tout simplement parce que je refuse de perdre.