Stang versnelling gebroken

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
EricB2CV
afbeelding van EricB2CV
Stang versnelling gebroken
Zondag is tijdens en ritje met mijn XM break de stang tussen de versnellingspook en de motor gebroken. Dit is de stang die langs de uitlaat onder de auto loopt. De citro garage in mijn dorp waar ik hem heb neergezet voor reparatie kan deze stang niet meer bestellen. Weet iemand of deze stang in het xm club magazijn beschikbaaris? Met vriendelijke groet, Eric van Bergen
Marc Alsemgeest
afbeelding van Marc Alsemgeest
  • 10 XM's in bezit gehad, waarvan 8 gereden. Totaal ca. 2.000.000 km.
  • Nu C6 2.2 HDi, zwart
RE: Stang versnelling gebroken

Kan ie niet aan elkaar gelast worden?
Ik heb nog wel wat stangetjes liggen in mijn opslag allemaal van een 2.1TD, maar ik weet niet of die van jou ertussen zit. Als het een ander motortype is (c.q. andere bak), dan is de stang ook misschien verschillend. Kan je een fotootje van de gebroken stang uploaden?

Overigens is het meestal dat ie los schiet (door slijtage van het kogel-kom gewricht) dan dat ie breekt.

Voorgangers: BX 19D: SR-39-ZY (rood); XM 2.1TD YS-93-GH(Berline Rouge); XM 2.1TD HL-LR-66(Berline Noir Verni); XM 2.1TD JN-SP-74(Break Vert Vega); XM 2.1TD 08-RD-VZ(Break Vert Vega); XM2.1TD 12-DF-FK (Break, Vert Vega)

Veen
afbeelding van Veen
  • XM Turbo CT Exclusive
  • XM V6 24v Multimedia
  • XM Turbo CT SXclusive
RE: Stang versnelling gebroken

Die van mij is eens door een wegenwacht gelast. Zie:

https://xmclub.nl/forum/xm-staat-8-jaar-stil?page=3

__________
Crepuscule

EricB2CV
afbeelding van EricB2CV
RE: Stang versnelling gebroken

Dank voor je reactie Marc,

Ik heb de foto's van Veen gezien met de fantastische ANWB wegenwacht en dat lassen lijkt me niet echt moeilijk mits je een brug hebt. Helaas ziet de garage in mijn dorp alleen mogelijkheid tot lassen na demontage van halve onderzijde auto a €350 arbeidsloon. Dit is mij iets te gortig. Ik was afgelopen week op fietsvakantie waardoor ik geen foto's van stang kon maken. Vanmorgen bij garage geweest maar die was dicht en auto staat achter hek waardoor ik er niet bij kan. Ik ga maandagmorgen vroeg weer naar garage en zal proberen foto te maken. Ik zal even zoeken naar motortype en bak. Als stangen overeenkomen maak ik graag gebruik van je aanbod.